KACIN: "Precej ukrepov bomo podaljšali" (VIDEO)

Slovenija

Vladni govorec Jelko Kacin je na današnji novinarski konferenci, na kateri je predstavil tudi število novih potrjenih okužb in statistiko covida-19 v Sloveniji, povedal, da zaradi veliko novih okužb epidemiologi ne morejo vse novo okužene poklicati takoj, zato prihaja do zamud. O morebitnem podaljšanju veljavnih ukrepov oziroma o morebitnih novih ukrepih bo vlada odločala v četrtek zvečer.

Jelko Kacin

Povprečna zamuda, s katero se zaradi velikega števila pozitivnih testov soočajo epidemiologi, je dva dneva. Podrobnosti bo v četrtek na novinarski konferenci sporočila epidemiologinja z Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Vse, ki imajo pozitiven izid testa, naj na klic epidemiologa počakajo doma, je pozval. Kolikor je le mogoče, naj se osamijo. Spomnijo pa naj se tudi, s kom vse so se družili.

Na novinarsko vprašanje, ali so na mizi kakšni novi ukrepi, je dejal, da se bo vlada v četrtek zvečer na Brdu pri Kranju odločala o morebitnem podaljšanju veljavnih ukrepov. V četrtek popoldne bo potekal tudi sestanek na evropski ravni in po tem sestanku se bo vlada odločala naprej. "Zagotovo bomo precej ukrepov podaljšali," je ocenil. V petek pa bodo na novinarski konferenci člani vlade predstavljali ukrepe s svojih področij.

Najkasneje v četrtek zvečer odločitev o nadaljevanju pouka

Ravnateljem, ki si želijo izvedeti, kako bo pouk potekal naprej, odgovarja, da se bo vlada o tem odločila najkasneje v četrtek zvečer. Z odločitvijo bodo seznanjeni vsi ravnatelji. Stroka se bo po njegovih besedah sicer odločila na podlagi epidemioloških podatkov.

Delodajalce je pozval, da so tenkočutni in razumevajoči do zaposlenih z majhnimi otroki. Vrtci so namreč večinoma zaprti, nekateri starši pa tudi ne želijo, da gre otrok v vrtec zaradi nevarnosti okužbe.

Na vprašanje, ali vlada razmišlja o razširitvi omejitve gibanja, kot že velja med 21. in 6. uro, na 24 ur, pa je zatrdil, da ta možnost ni obravnavana.

Glede zaščitne opreme za zaposlene v domovih za starejše je zagotovil, da je je dovolj. "Razmere so pod nadzorom, tako da v bližnji prihodnosti ni pričakovati težav z zaščitno opremo," je dejal.

Na popoldanski novinarski konferenci bosta sodelovala vodja strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović in predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Miroslav Petrovec, je še napovedal Kacin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  28 .10. 2020 ob  17: 14
Vladni govorec Kaco-in? Ne vem kaj smo tako velikega zgresili da smo dobili tega za državnoga PRa? JJ dirigira ta lik tukaj govori ...pride mi da recem Ustavite svet, istopam...
krek |  28 .10. 2020 ob  16: 28
10
Kacin in njegov klanec

Nekdanji evropski poslanec Jelko Kacin je leta 1995 med prehitro vožnjo po levem pasu cestišča pri Naklem na Gorenjskem trčil v avtobus, poln hrvaških turistov. V nesreči sta se huje poškodovala on in potnica v reškem avtobusu. Kacin, ki je bil tedaj obrambni minister, je trdil, da ni vozil vinjen. O izsledkih krvnega preizkusa alkoholiziranosti pa je bil obveščen samo preiskovalni sodnik. Tri leta pozneje je Kacina obsodil zaradi povzročitve nesreče iz malomarnosti. Tako kraja kot okoliščin nesreče se je pozneje prijelo ime Kacinov klanec. Gre za cestni odsek, na katerem se politik zaplete v prometno nesrečo, katere okoliščine so zavite v nejasnost ali pa se razpletejo pogubno za akterja ali zaradi politične moči izrečejo v zanikanje, relativiziranje ali zastaranje, so besedno zvezo definirali v spletnem slovarju žive slovenščine Razvezani jezik.