JUTRI SE BODO NA PLAŽAH ZADRŽEVALI POLICISTI: To je razlog

Koper

Na Policijski upravi (PU) Koper vsako leto organizirajo več preventivnih aktivnosti na temo varnega poletja. Projekt Varno poletje tako izvajajo že deveto leto. Jutri boste policiste v spremstvu reševalcev srečali celo na plaži, kjer bodo ozaveščali o samozaščitnem ravnanju.

Včerajšnja preventivna delavnica, ki so jo izvedli preko spletne videokonferenčne platforme ZOOM, je bila dobro obiskana, so povedali na PU Koper. Pogovor pa so v živo prenašali tudi na njihovi Facebook strani. Morda ste opazili preventivne napise, ki se letos pojavljajo na velikih ekranih tako v Kopru kot v Portorožu, vse omenjene dejavnosti so na PU Koper izpeljali v sklopu projekta.

Jutri pa bodo policisti na koprskih plažah v živo opozarjali obiskovalce o samozaščitnem ravnanju v poletnih mesecih. Preventivno akcijo bodo izvedli v sodelovanju z Mestno občino Koper in Marjetico Koper. Policiste boste na plaži lahko srečali 23. julija 2021, med 10.30 in 12. uro. Pri ozaveščanju se jim bodo pridružili tudi reševalci iz vode.

Fotografija je simbolična. 

Namen tovrstnih aktivnosti je predvsem ozaveščanje domačinov in obiskovalcev plaž ter obmorskih mest, kako naj samozaščitno ravnajo, da ne bi postali žrtve kaznivih dejanj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija