JUTRANJE ČELNO TRČENJE: Cesta nekaj časa zaprta, ena oseba v izolski bolnišnici

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 26 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 122 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in dve tatvini. Intervenirali so dvakrat zaradi kršitve javnega reda in miru.

Fotografiji sta simbolični.

Tik pred Postojno (na cesti iz Pivke) se je danes ob 7.56 zgodila prometna nesreča, v kateri sta čelno trčili dve vozili. V nesreči se je poškodovala 61-letna ženska, ki so jo odpeljali v izolsko bolnišnico. Do 8.26 je bila cesta zaprta, so zapisali na PU Koper.

Ponoči so policisti v Kopru ustavili voznika osebnega avtomobila iz Izole. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.71 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izrečena prepoved nadaljnje vožnje. Odrejeno mu je bilo tudi pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Kraje in vlomi

Vlomili so v hišo v Pradah, jo pregledali, nato pa ukradli gotovino, zlatnino in več parfumov.

V Kopru je nekdo vlomil v dva poslovna prostora in iz enega ukradel računalnik.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali dve osebi, ki sta nedovoljeno prestopili mejo s Hrvaško.

Ob 22.30 so policisti PP Sežana na avtocesti pred počivališčem Fernetiči ustavili osebni avto. V vozilu sta bili 28-letna voznica in 25-letna sopotnica, obe državljanki Hrvaške. Prevažali sta dva državljana Kosova, ki sta nedovoljeno vstopila v državo na območju PU Novo mesto. Zoper obe bo podana kazenska ovadba, državljana Kosova pa bodo po zaključenem postopku vrnili na Hrvaško.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija