JURIŠEVIČ IZSTOPIL IZ SVETNIŠKE SKUPINE IN STRANKE SD: To so njegovi razlogi, kako pa izstop komentira Hotova?

Piran

Na včerajšnji, 30. redni seji občinskega sveta Občine Piran je iz svetniške skupine in stranke SD izstopil Marko Juriševič. Na njegovo potezo se je odzvala tudi Meira Hot, prav tako piranska občinska svetnica iz vrst SD.

Marko Juriševič nam je pojasnil, da je njegova odločitev o izstopu iz stranke in svetniške skupine "plod dogodkov, ki so se na lokalni ravni kopičili dlje časa". Njegova odločitev je, po njegovih besedah, tudi posledica tega, "da več nisem mogel slediti svojim vrednotam in zavezi volivcev, ki so me v občinski svet izvolili s preferenčnimi glasovi".

Dodal je, da bo v občinskem svetu ostal kot samostojni in nepovezan svetnik, obljublja pa, da bo s svojim delom skrbel za javno dobro vseh občank in občanov.

Juriševiču je ob izstopu zaželela vse dobro

Meira Hot, piranska občinska svetnica iz vrst SD, ki je bila na preteklih parlamentarnih volitvah izvoljena v Piranu in bo tudi nadalje zasedala mesto v parlamentu, je dejala, da je bila njena ponovna izvolitev plod timskega dela. "Ravno zaradi slednjega, torej timskega dela, smo se Socialni demokrati, kljub vsem političnim pretresom, uspeli obdržati na političnem prizorišču kot  stabilna in verodostojna stranka," je dodala in se ob tem zahvalila vsem volivkam in volivcem, "ki so v Socialnih demokratih v Piranu in širše ter v timskem delu naše ekipe prepoznali dobro in odgovorno delo za ljudi".

Kot pravi Hotova, rezultat na državnozborskih volitvah, ki so ga dosegli v Piranu, ocenjujejo za zgodovinskega – tako z vidika dejstva, da ima Piran že drugi mandat zapored poslanko v Državnem zboru ter tudi samega izida glasovanja.

"Volivke in volivci so edini pravi lakmus zaupanja v stranko, odločitve posamičnih strankinih članov o izstopih s funkcij ali iz stranke pa sama osebno ter tudi naša ekipa SD v Piranu spoštuje, o razlogih je najbolje povprašati tistega, ki se je za tak korak odločil," je komentirala izstop Juriševiča.

Poudarila je, da stranka SD vedno stavi na ekipo in nikoli zgolj na enega posameznika, "tako da strankina struktura in delo, tudi v Piranu, kljub izstopu gospoda Juriševiča, ostajata močna, proaktivna in naravnana v dobro ljudi". Marku Juriševiču je ob tem zaželela vse dobro: "Verjamem, da bomo tudi v prihodnje, kljub njegovemu izstopu, še sodelovali v dobro Pirana."

BONUS VIDEO: Koper že vrsto let predstavljata in upodabljata kozici. Ti pa sta pred kratkim dobili tudi ime.


"Ponosna sem na vse kar smo dosegli, tudi sama sem kot poslanka v iztekajočem se mandatu trdo garala, energije, projektov in izzivov pa ni in ne bo zmanjkalo, odgovornost, ki jo čutim do ljudi, ki so mi dali svoj glas in tudi tistih, ki ne, pa ostaja velika, največja. Obljubljam, da bo Piran tudi v tem mandatu še naprej imel prodorno, učinkovito in proaktivno poslanko," je še dodala Hotova.

Potrdila je tudi, da se pri SD v Piranu že pripravljajo na lokalne volitve"Za konkretna imena je sicer še prezgodaj, obljubljam pa, da bomo naredili vse v naši moči, da bo socialna demokracija v Piranu še močnejša, kot je sedaj," je zaključila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
en iz raje |  05 .05. 2022 ob  11: 43
-1
"lakmus" jQuery112308555429638459904_1651743724337??????
Prč |  05 .05. 2022 ob  08: 26
26
Sram me je da živim med ljudmi, ki so dali ali prodali svoj glas za to poslanko s stricem v ozadju.
franko |  05 .05. 2022 ob  07: 35
10
Zaradi zavrnitve ponujene izgradnje hitre ceste do Lucije, ministra Vatovca, ne župan in ne sd ne bi smeli biti več tam.
Pesceserra |  04 .05. 2022 ob  19: 04
51
Se malo napisite o hotovi in njeni podpori kvadratnemu gasperju pri odkupu zemljisca od obcine piran in legalizaciji njegove "letne kuhinje".........more res smrdet če se še đenio upira......