JUNCKERJA JE BILO SPET TREBA PODPRETI: Tokrat na vrhu EU na Dunaju

Svet

Sinoči je na Dunaju potekala svečana večerja vrha EU na Dunaju, kjer je po poročanju avstrijskih medijev šef Evropske komisije Jean-Claude Juncker spet izgubil ravnotežje, tako da sta ga morala podpirati asistentka in asistent, da ne bi padel. Kmalu zatem se je že šalil s predsedniki vlad za mizo, tleskal z dlanmi s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem in estonskim premierjem Jurijem Ratasom.

Največ pozornosti je Juncker požel, ko ga je julija lani na vrhu Nata moralo podpirati med hojo več udeležencev. Kasneje naj bi ga videli, kako so ga asistenti porivali naokoli v invalidskem vozičku. Na vrh EU v Južni Afriki je prišel z dvema različnima čevljema. Vse trditve in namige, da ima težave z alkoholom, Juncker zanika in zahteva spoštovanje, ker naj bi imel težave z išijasom.

Znano naj bi bilo, da ima Juncker rad gin in šampanjec, piše portal Kronen. V avstrijski Svobodnjaški stranki menijo, da je 'zrel za odstop' in da bi bilo koristno, če bi zapustil svoj položaj še pred evropskimi volitvami prihodnje leto, saj je 'EU naredil za tarčo posmeha'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija