JULIJA V KOPRU EVROPSKI UNIVERZITETNI PRVENSTVI: Organizatorji potrebujejo pomoč prostovoljcev, prijavite se!

Koper

Po odmevnih nastopih slovenskih športnikov na Univerzijadi v Neaplju in na Olimpijskih dnevih evropske mladine v Minsku se bo pozornost športne-akademsko sfere počasi preusmerila na domača tla. Koper bo namreč že konec julija prizorišče Evropskih univerzitetnih prvenstev (EUC) v odbojki na mivki in tudi v vaterpolu.

Na obeh mednarodnih študentskih tekmovanjih, ki ju bo izpeljala Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), bo od 21. do 27. julija sodelovalo skoraj 300 športnikov, spremljevalcev, sodnikov in funkcionarjev z vseh koncev Evrope. Organizatorji so v zadnjih tednih kljub ekstremnim temperaturam stopnjevali svoje pripravljalne aktivnosti po predvidenem načrtu, tako glede promocije tekmovanja, kot tudi glede nabave vse potrebne opreme za prizorišča in glede izpeljave celotnega programa od svečane otvoritve do zaključne slovesnosti.

Posneli so tudi več promocijskih videov, v katerih predstavljajo mesto Koper, obe prvenstvi in obenem vabijo k ogledu tekmovanj, za kateri ne bo vstopnine. Sicer se glede vaterpola še čaka na ponovno odprtje olimpijskega bazena na Bonifiki po koncu dodatnih vzdrževalnih del, kar naj bi se zgodilo v tednu pred pričetkom EUC. Več aktivnosti pa je bilo namenjenih tekmovanju v odbojki na mivki, ki bo potekalo v novem športnem parku ob izlivu Badaševice. Tam bodo postavili šotore, senčnike, skrinje s sladoledom in še dodatno poskrbeli za osvežitev. 

Organizatorji pa zaradi kompleksnosti tekmovanj potrebujejo še nekaj pomoči prostovoljcev. Prijave zbirajo na spletnem naslovu https://goo.gl/HNQ63B. Za več informacij pokličite na tel. št. 041 964 175.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija