JUGOSLAVIJA, MOJA DEŽELA: Mesec festivalov

Koper

Zasedba predstave Jugoslavija, moja dežela (Goran Vojnović) v režiji Marka Misirače, ki je nastala v koprodukciji Gledališča Koper, Pozorišta Prijedor in Fundacije Friedrich Ebert Stiftung, se te dni mudi v Bosni in Hercegovini ter Srbiji. Najprej je v četrtek, 6. oktobra, nastopila na znamenitem festivalu MESS v Sarajevu. To je najstarejši gledališki festival na Balkanu in za številne ustvarjalce eden najpomembnejših dogodkov v regiji. Sarajevski MESS se je zaključil v nedeljo, 9. oktobra. Istega dne ob 20.00 je bila predstava Jugoslavija, moja dežela že na drugem koncu nekdanje skupne države, saj je uvrščena v glavni program Joakimfesta v Kragujevcu, ki traja do 12. oktobra.

Od 20. do 28. oktobra bodo v Brčkem potekali "Internacionalni teatarski susreti 2022". V 49-letni zgodovini festivala prvič na njem sodelujejo gledališča iz vseh nekdanjih republik Jugoslavije. Predstava Jugoslavija, moja dežela, ki je v letih 2021 in 2022 prejela 10 mednarodnih nagrad, bo na programu v nedeljo, 23. oktobra.

V prvem tednu novembra čaka igralke in igralce še ena pot v Srbijo, tokrat na "Jugoslovenski pozorišni festival" v Užice, kjer bodo nastopili v petek, 4. novembra. Festival traja od 1. do 7. novembra, na njem pa se bo po besedah organizatorjev zvrstilo sedem najboljših predstav iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške ter Srbije.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija