JOŽE HABER: "Ponovno doživljam vso krivico znova, kdo misli, da je, Mišič, bog, svetnik?"

Koper

Jože Haber je 30 let skrbel za varnost na koprskem kopališču, dokler mu Gašpar Gašpar Mišič s prihodom na mesto direktorja na takratni Komunali Koper, zdaj Marjetici Koper, leta 2015 ni dal odpovedi. Že leto kasneje je Mišič dobil zaušnico sodišča, ki je presodilo, da je bila odpoved Haberju nezakonita. Če pustimo ob strani, da Haber do danes ni prejel dosojene odškodnine, ga je v teh dneh zabolela predvsem Mišičeva samopašnost, ker 'Popoviča obsoja, da je naredil napako, ko je odpustil sodelavko, sam pa je naredil isto napako, če ne hujšo. Dve leti pred upokojitvijo je uničil življenje meni in moji družini. Predsednik države Borut Pahor vsako leto odlikuje gasilce, policiste, civiliste, ki rešujejo življenja. Namesto da bi mi Mišič dal nagrado, ker nisem v vseh letih dela imel nobenega utopljenca ali hujših poškodb, mi je dal odpoved. Ker on lahko, ker je direktor. Pahorja omenjam, ker je bil tudi on v študentskih letih reševalec iz vode'.

Danes 63-letni Jože Haber je bil dolgoletni oskrbnik koprskega mestnega kopališča in ni malo Koprčanov, pri katerih velja za legendo. Celo življenje je delal kot reševalec iz vode in kot pravi sam, nikoli ni imel z različnimi direktorji koprske komunale nobenih težav. "Stvari so bile zmeraj lepo urejene in dogovorjene. Ko sem zaključil sezono, sem najprej izkoristil nadure in sem bil prost. Niso mi jih plačali kot nadure, temveč kot navadne ure. Ko sem izkoristil ta fond ur, sem bil uradno na rednem letnem dopustu, kar sem se dogovoril s tajnico direktorja. Ona je bila tista, ki mi je povedala, do kdaj koristim ure in potem sem bil do 27. januarja na dopustu," pripoveduje danes še zmeraj vidno prizadeti Haber, čeprav je dobil bitko na sodišču.

30 let brez težav, potem pride Mišič

Kot pripoveduje, je v času sezone delal na kopališču tudi po dvanajst, včasih šestnajst ur, odvisno od dogajanja. Ko so bile prireditve, je moral biti neprestano prisoten. "Takšen je bil dogovor, nepisano pravilo, ki je veljalo 30 let. Ko sem izkoristil nadure, so me dali na drugo delovno mesto – na parkirišče, nadzor ekoloških odtokov, svetovanje ljudem. Neprestano sem nekaj delal. Ko se je začela poletna sezona, sem šel nazaj na kopališče," opisuje Haber. Vse do dneva, ko je vodenje koprske komunale prevzel Gašpar Gašpar Mišič.

Kot pripoveduje Haber, je Mišič z enim od Haberjevih nadrejenih na začetku sezone prišel na kopališče. "Pristopil sem. Mišič se mi je predstavil kot novi direktor. Povedal sem mu, da sem že 25 let vodja kopališča. Nato je vprašal, kaj počnejo 'tisti trije fantje na pomolih, ki sedijo'. Odgovoril sem, da so reševalci iz vode. Mišič je dejal, da prosi, da jih odstranimo, ker ne delajo nič in da sem na kopališču dovolj sam. Rekel sem mu, da dokler sem jaz vodja kopališča, bodo tisti trije fantje tam, razen če inšpekcija ne določi drugače," se spominja Haber in dodaja, da so pred omenjenim dogodkom imeli inšpekcijski pregled že opravljen.

Foto: Gašpar Gašpar Mišič z njegovim novim zaveznikom Alešem Bržanom

Čez dva dni se je ponovno oglasila inšpekcija in Mišič naj bi jim dejal, da trije reševalci niso potrebni. "Ko mu je inšpektorica povedala, da tisti trije reševalci morajo biti tam, je rekel, da bo za varnost občank in občanov naredil vse, pa naj bo tudi to," razlaga Haber.

Največji šok je kot reševalec iz vode v dolgoletni karieri doživel, ko je avgusta 2014 žensko v vodi zadela kap. Med intervencijo, ko je pomagal ponesrečenki, si je zvil desni gleženj in ker je bil poškodovan, je moral po dogodku v bolniški stalež. "Mišič me je poklical in rekel, kako si upam privoščiti si bolniški stalež sredi sezone in da poškodba ni takšna, da ne bi mogel biti na kopališču. Prav, sem si mislil, je pač tak človek," pripoveduje Haber.

Po koncu sezone je šel kot običajno na dopust, okoli prvega oziroma drugega januarja pa so ga začeli sodelavci opozarjati, naj pazi, ker mu bo direktor dal odpoved. "Mislil sem, da se šalijo, ker saj veste, smeh je pol zdravja in smo se radi šalili. Ko sem se oglasil na komunali, mi je Mišič rekel, da kako sem lahko na dopustu, ker nimam dopustnega listka. Povedal sem mu, da je bilo vsa leta pred njim tako in da se nikoli ni z mano niti toliko ustavil, da bi povedal, kaj želi imeti in kako želi, da delam. Rekel sem mu, da sem razumel kot dogovorjeno, saj je prevzel od prejšnjega direktorja posle, pa mu je menda ja kdo povedal, kako delam. Bil sem v šoku. Zadnji dan dopusta, 27. januarja 2015, sem dobil odpoved," opisuje Haber, za katerega se je takrat začela 'kalvarija'.

Haber na svojem delovnem mestu na koprski plaži

Mišič ga je odpustil iz krivdnih razlogov. Očital mu je daljšo neupravičeno odsotnost z dela, ne da bi delodajalcu sporočil razloge za to. Haber je pravico poiskal na sodišču, ki je ugotovilo, da je bila odpoved nezakonita. Sodbo delovnega sodišča ki je odločilo, da morajo Haberju izplačati neizplačane plače za nazaj in ga vzeti nazaj v službo je potrdilo višje sodišče. Do danes mu dosojenega denarja niso izplačali, kot pravi Haber, naj bi prejel le 2500 evrov 'nekakšne razlike v plačah'.

"Celo življenje sem delal, na koncu izpadel kot največji klošar! Mišič mi je uničil družino in življenje!"

"Zakaj sem se odločil dati zgodbo zdaj ponovno v javnost? Ker me moti, da Mišič obsoja Borisa Popoviča, da je naredil napako, ker naj bi po Mišičevih besedah hotel dati odpoved moji sodelavki, a Mišič je naredil enako, če ne še hujšo napako. On mi je uničil družino in življenje. Po vsem tem se sprašujem, kdo je sodelavki v resnici dal odpoved, Popovič ali Gašpar Mišič. Star sem 63 let, imam dve leti do upokojitve in kar se mi je zgodilo, me je psihično in fizično popolnoma uničilo. Celo življenje sem reševal življenja, na koncu pa sem izpadel kot največji klošar, največja baraba v komunali, ki ne dela nič," je prepričan Haber.

Skrb za kopališče ni le reševanje iz vode, opisuje Haber, saj na plažo pridejo pedofili, narkomani, različni nadlegovalci. "Vse to moraš videti. Mišič se ne zaveda, da nima zmeraj prav. On je bil moj direktor, kar pomeni, da je moj delavec. Jaz in moji sodelavci delamo, zato da ima on lahko plačo. In kot direktor bi moral vedeti, da ne morem delati brez treh reševalcev. Rad sem imel svoje delo, ker imam rad ljudi, ki so se počutili varni. Če veš, da si na objektu, kjer te nekdo opazuje in pazi, da se ti kaj ne zgodi, se počutiš varno in si sproščen. Če ni nikogar, si napet. Pa ti ukradejo denarnico, pa telefon, pridejo narkomani. Vsega smo imeli tam. Mislim, da se me je Mišič hotel rešiti na vsak način, kar je sodišče tudi pravnomočno ugotovilo," zatrjuje Haber.

 Prisluhnite delu pogovora z Jožetom Haberjem 

"Mišič je rekel Popoviču, da bi moral postati boljši človek. Popovič, če ne bi nič delal, ne bi naredil nobene napake. Ne vem, na kakšen nivo se spušča Mišič, kdo misli, da je – bog, svetnik? Popovič je hiperaktiven, je garač, pa naj dela. Čeprav ga ne zagovarjam in sem bil nekaj časa jezen tudi nanj. Pa nisem več, ker sem videl, kako so se stvari razvile in se je izkazalo, da to ni bilo njegovo maslo. Pa ga ne zagovarjam," še pravi Haber.

Jeseni 2014 je od koprske občine Haber dobil v okviru društva Boškarin priznanje za 10. obletnico uspešnega vodenja kmetijskega sejma, ker so v Hrastovljah odprli park avtohtonih živali in rastlin. "Čez štiri mesece mi je Mišič dal odpoved. Namesto, da bi od direktorja dobil po tridesetih letih nagrado in priznanje, ker nisem imel utopljencev in večjih poškodb, mi je dal gospod odpoved. Ker on lahko. Ker je direktor," zaključuje Haber.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
skembo |  28 .11. 2018 ob  12: 17
goldhorn | 28 .11. 2018 ob 10: 38 3
Objavljamo - ekskluzivno - izpoved nekdanje poslovne sekretarke Gašparja Gašparja Mišiča, poslovneža, politika in nekdanjega direktorja komunalnega podjetja Marjetica v Kopru.

Tudi sam sem delal v večjem podjetju-zavodu od Marjetice in imeli smo zaposlene manekenke , ki so imele poleg uradnih zadolžitev tudi dogovorjene zadovžitve "VEDRENJa IN OBLAČENJa".
Recimo, da je napisana zgodba delno resnična in začinjena z malo fantazije?: Vprašan se? zakaj ni domnevno nadlegovana ženska na ta dejanja reagirala "takoj", zakaj to zgodbo lansira v volilnem času? Recimo, da ima nekaj oprijemljivih dokazov? Tudi v mojem podjetju so bili primeri "rekla kazala" in nikoli ni prišlo do sodnega epiloga! V enem od primerov , se mi je potožila delavka-ločenka o domnevnem nadlegovanju in svetoval sem ji prijavo! Izpadel sem "provokator" pri malem direktorju, Drugi primer ; delavki sem svetoval , da pokliče ženo direktorja in vpraša kako je doma s spolnostjo? Tretji primer ; povej svojemu "Mustafi"
Enostavno povedano " ni vse zlato kar se sveti" ali il trucco če ma non si vede ali rekla kazala,...
Me zanima sodni epilog ali se bo o nedelji pozabilo?
stars48 |  28 .11. 2018 ob  11: 42
Tudi sama se pridružujem vsem tistim, ki so izkusili g. Mišiča. Tudi mojo družino je pred leti pahnil v stanje, ki ga bo sedaj okusil tudi sam. Vse se vrača, vse se plača. In ne bom imela niti toliko kulture, da bi ga vikala, ker tega v mojih očeh ni vreden.
Najlažje je človeka degradirati, ga po krivem obsojati in od njega zahtevati, da sam zapusti delovno mesto...iskreno upam, da boš to degradacijo, ki si jo ti povzročil pri ljudeh, občutil tudi sam...si najbolj pokvarjen človek, kar jih poznam na Obali...pa še to....ti priporočam, da če si želiš vsaj malo olajšati vest, da greš do vsakega od tistih, ki si jim zavestno želel uničiti življenje, in se jim opravičiš....Sram te je lahko!
goldhorn |  28 .11. 2018 ob  10: 38
Objavljamo - ekskluzivno - izpoved nekdanje poslovne sekretarke Gašparja Gašparja Mišiča, poslovneža, politika in nekdanjega direktorja komunalnega podjetja Marjetica v Kopru, ki jo je Mišič kot njen šef dlje časa spolno nadlegoval, potem pa tudi psihično in fizično maltretiral, dokler se ni zlomila, podpisala ("sporazumne") odpovedi in skupaj z družino, možem in dvema mladoletnima otrokoma, za nekaj časa celo pobegnila iz države.

Kot boste lahko prebrali v nadaljevanju, gre za izjemno srhljivo zgodbo ženske in vplivnega moškega, bivšega poslanca in celo državnega sekretarja Jankovićeve Pozitivne Slovenije, ki je pozneje, pod vlado Alenke Bratušek, postal tudi predsednik uprave Luke Koper. Mišič je 18. novembra kandidiral za župana Kopra in dobil 6,95 odstotka glasov, bil pa naj bi tudi glavni akter napol zlagane in že znane predvolilne medijske zgodbe o tem, kako naj bi aktualni župan Kopra Boris Popovič "odpustil" mamo mladega koprskega nogometaša, ker je njen sin prestopil iz nogometnega kluba Koper v ljubljansko Olimpijo.

Ime in priimek gospe S. V., 36-letne Koprčanke in spolno nadlegovane bivše poslovne sekretarke Gašparja Gašparja Mišiča (GGM), sta znana uredništvu, kjer imamo tudi celotno dokumentacijo tega primera. Gospa S. V. je Mišiča tudi kazensko ovadila na Policijski postaji Koper (faksimile ovadbe objavljamo na koncu članka), tako da Mišiču - zaradi spolnega nadlegovanja z zlorabo položaja - zdaj grozi do pet let zapora. Poglejmo podrobnosti:

- gospa S. V. je po poklicu diplomirana organizatorka turizma in je bila od 1. maja 2015 za nedoločen čas zaposlena kot poslovna sekretarka uprave Komunale Koper, d. o. o., danes Marjetice Koper, d. o. o., kot tajnica takratnega vršilca dolžnosti direktorja Gašparja Gašparja Mišiča.

- Prej je delala v turistični agenciji, hotelu, na ministrstvu za promet (izpostava Koper), kjer je bila pomočnica direktorice izpostave v kadrovski službi Luke Koper, po odhodu iz Luke Koper pa je odprla svojo dejavnost in se posvetila aerobiki. Po nekaj letih je to opustila in se prijavila na razpis za poslovno sekretarko v koprski Komunali. Bila je sprejeta, z Gašparjem Gašparjem Mišičem pa se prej nista poznala.

- Danes pravi: prva dva meseca dela z direktorjem je bilo "odlično, sanjsko. Bil je spoštljiv, prijazen šef in ni se me dotikal". Na delo je hodila oblečena običajno, nevpadljivo, brez vrtoglavo visokih pet, mrežastih nogavic, minikril, dekoltejev in podobno.

- Po dveh ali treh mesecih pa se je že začelo prvo nadlegovanje. "Ko sem prišla v njegovo pisarno, da mu izročim pošto, je pošto vzel iz rok in mi rekel, naj mu dam roko, da bo nekaj pogledal. Ker sem obstala in mu roke nisem dala, me je nagovarjal, dajte, dajte, samo nekaj pogledam, nehajte komplicirati". Potem me je začel s prsti božati po dlani. Odmaknila sem se in rekla, naj preneha. "Šokirana, saj mu nikoli nisem dala nobenega znaka ali pobude, ki bi jo lahko razumel kot povod za nadlegovanje."

- GGM je tudi vedel, da je S. V. poročena in ima doma poleg moža še dva predšolska otroka. Poznal je celo njenega tasta, ki je še vedno zaposlen v Marjetici.

GGM ZA SVOJO ŽENO PRAVI, DA STA BOLJ TAKO SKUPAJ ...

- Za svojo ženo pa ji je GGM povedal, da "sta onadva bolj tako skupaj in da se ne razumeta najbolje".

... NJEJ PA JE DAL ROKO POD MAJICO, MED PRSI

- Ves čas sta se vikala, pri tem jo je GGM klical po imenu, ona pa je njemu pravila direktor. Spolno nadlegovanje se je nadaljevalo, čeprav mu je zelo jasno povedala, da je takšno razmerje ne zanima. V svoji pisarni se je je, ko sta bila sama, dotikal, ji dal celo roko pod majico, med prsi in jih kakor nehote oplazil, se dotikal njenih rok, pri čemer ga je enkrat zalotil tudi pravnik Marjetice, ki je vstopil skozi vrata. GGM je roko sicer takoj odmaknil, toda pravnik je to videl.

- Dvakrat ali trikrat je v pisarni vstal s svojega stola, stopil za njo, jo prijel za boke, povlekel njeno telo k svojemu, se podrsal ob njo s spolnim udom po zadnjici, "da bi videla, kaj on premore", imel naj bi erekcijo in ji govoril "joj, kaj bi ti jaz delal". Prosila ga je, naj neha.

(Ob tem, ko nam gospa S. V. to pripoveduje, tudi velikokrat zajoče ...)

- "Ker se me je s telesom začel dotikati, ponavadi takrat, ko sem odhajala iz njegove pisarne, sem pisarno potem zapuščala samo še "ritensko", tako da sem ga imela ves čas na očeh. Človek bi ga moral udariti, meni je edino žal, da ga nisem udarila, da bi obležal na tistem svojem stolu, premislil o tem, kaj dela ...." pove in zopet zajoče.

"Toda poskušaš ostati spoštljiv, ker je to tvoj kruh, ampak ...."

MIŠIČ JE HOTEL SEKSATI TUDI NA SVOJI JAHTI ...

ČE BO NJEGOVA, PA JI JE OBLJUBIL DVORANO ZA AEROBIKO

- Seksati s tajnico si je GGM zaželel na svoji jahti in ji je večkrat rekel, naj gresta tja, na svojem mobilnem telefonu ji je kazal fotografije zunanjosti jahte, češ, notranjost jahte pa bi ti pokazal v živo.

- V zameno za to, če bi bila "ona njegova", ji je obljubil, da ji da dvorano za aerobiko, kar je bila njena dolgoletna želja, to pa je GGM tudi vedel. Prostor naj bi imel v središču Kopra, pri Fursu, v poslovnem objektu Barka, nad gostinskim lokalom Pirat. Pravil ji je, da je ves prostor v steklu, gospa S. V. pa nikoli ni bila tam. Odgovorila mu je: "Direktor, prosim ne, ali lahko govorimo normalno?" Na to pa je on odvrnil: "Saj to je vse normalno". Potem se je v pisarni naslonil in ga je vprašala, ali lahko gre, pa je rekel: "Ne, ne, počakajte malo". Osramočena in prestrašena je čakala v pisarni, sprašujoč se, kaj sledi, medtem ko je GGM brskal po telefonu. Čakala je deset minut, v mučni tišini, potem pa je proti njej obrnil zaslon telefona in rekel "vam je všeč tole?" ter pokazal na fotografijo črnega čipkastega spodnjega perila in dodal "kupil bi vam to". Odvrnila mu je: "Ne, direktor, ne rabim, jaz tega ne nosim, ne kažite mi tega".

- Klical jo je na njeno mobilno telefonsko številko, ki je bila najprej zasebna, nato službena, tudi po delovnem času, in ji pošiljal sporočila, ki niso bila povezana z njenim delom. Ob neki priložnosti ga je tudi prek SMS-sporočila, poslanega na njegovo telefonsko številko, prosila, naj se začne obnašati kot direktor, on pa se je strinjal, tako je vsaj odpisal, toda nadaljeval je po starem ...

- Po njenem vedenju, izpovedih sodelavcev in tudi nekdanjih tajnic so "poslovne sekretarke" Gašparja Gašparja Mišiča - z njim - zdržale približno štiri do pet mesecev, potem pa odšle v bolniški stalež ali pa pustile službo. "Jaz sem po dolžini delovnega staža tajnice pri tem direktorju rekorderka. Vse druge so obupale že prej. Vztrajala pa sem, ker je bila to edina plača v naši družini, moj mož je namreč takrat zaprl svoje podjetje, dva malčka sta bila odvisna od tega denarja. Moja plača je sicer znašala med 1000 in 1100 evri neto."

- Za nekatera dekleta S. V. zagotovo ve, da jih je spolno nadlegoval, saj so se ji zaupale same, sicer pa to, kakšen je Mišič, po njenih besedah vedo vsi zaposleni v Marjetici, a tega v strahu za službo ne povedo. "Ženske smo bile deležne spolnega ali psihičnega maltretiranja, vpil pa je na vse, tudi na moške. Obnašal se je nečloveško."

- Pri Mišiču je S. V. kot tajnica spoznala tri obdobja, ki so se izmenjevala: bili so dnevi, ko jo je intenzivno spolno nadlegoval, dnevi, ko jo je popolnoma ignoriral, in dnevi, ko jo je žalil, zaničeval in nad njo izvajal mobing. Večkrat jo je prijemal za zadnjico in se bo tem smejal.

- Decembra 2015 tega pritiska ni več prenesla. Mami, očetu in soprogu je povedal, kaj z njo počne direktor Mišič. Ob tem se je bala, da ne bodo imeli kaj za jesti, če da odpoved, bilo jo je strah tudi za tastovo službo, zato je pridno hodila v službo, bila tiho, medtem ko so ji sodelavci govorili, "vsa čast, kako ga prenašaš in vse to zdržiš". Toda junija naslednje leto, 2016, se je zlomila in odšla k svoji zdravnici, ki jo je za tri tedne poslala v bolniški stalež, dodatno pomoč pa je poiskala na psihiatrinji v Ljubljani. V Ljubljani pa zato, da tega ne bi izvedel Mišič. Zdravnica ji je svetovala takojšen umik iz delovnega okolja, bolniški stalež in ji predpisala zdravila.

- Toda pozor, GGM jo je klical tudi med bolniškim staležem, dokler ni njegove telefonske številke enostavno blokirala. Po blokadi njegove telefonske številke in štirih mesecih bolniške pa je - po pošti - dobila "sporazumno" odpoved. "Podpisala sem jo 30. septembra 2016, samo zato, da ga ne vidim nikoli več v življenju." Po odpovedi je tudi zamenjala svojo telefonsko številko, Mišiča pa blokirala na vseh družbenih omrežjih.

- Z možem sta ostala brez službe, ona je bila tudi psihično popolnoma na tleh. Ni si upala iz stanovanja, vsi so ji obrnili hrbet in ji svetovali, naj Mišiča ne toži, ker je preveč vpliven in je zaradi tega obsojena na poraz. Da bi pozabili, zaživeli znova, se je družina S. V. preselila skoraj 4000 kilometrov daleč, iz Kopra na Tenerife. V Španiji so ostali do letošnjega junija, ker pa se otroka spremembi okolja nista mogla docela prilagoditi, so se po dveh letih vrnili domov.

Med nedavno volilno kampanjo, ko je Gašpar Gašpar Mišič kandidiral za župana Kopra, je bila S. V. dobesedno zgrožena. On, ki zanjo ni človek, ampak bitje, ki nima srca in sočutja, ki manipulira, laže, si izmišljuje, je prepotenten in vsiljiv, se je začel pojavljati po vseh medijih. Sama se je, kot pravi, spretno izogibala vseh novic, povezanih z Mišičem, dokler ji ni - pred dnevi - njen mož pokazal videoposnetka, v katerem GGM na veliko moralizira. Taisti Mišič, ki jo je silil v spolne odnose, ji dal odpoved, ker ga je zavrnila, njo in celotno njeno družino pahnil v hudo eksistenčno in psihično stisko, zdaj pripoveduje o tem, kako je dober, pravičen in pošten, da morajo drugi postati boljši ljudje in kako ni hotel odpustiti mamice dveh otrok po naročilu župana Borisa Popoviča samo zato, ker je njen sin prestopil v drugi nogometni klub.*

"Prosim lepo, sama sem dobila odpoved, ker nisem hotela biti intimna z njim! Moja otroka sta bila precej mlajša, ko me je odpustil, imela sta štiri in šest let, toda Mišič na moja otroka ni niti pomislil. Zakaj se spreneveda, in to javno!?"

"Zato sem vam tudi povedala svojo resnico o Gašparju Gašparju Mišiču. In zato tudi javno pozivam vse njegove žrtve, naj se javijo, naj spregovorijo, naj se ga ne bojijo, naj ne mislijo, da so krive one, tako, kot sem to mislila jaz. Za takšno vedenje nismo odgovorne žrtve, ampak tisti, ki ga povzroča. Bilo je nedopustno, zavrženo, boleče in skrajni čas je že, da Mišič preneha strašiti ženske po Obali. In zato sem proti Mišiču tudi podala tudi kazensko ovadbo."

pozareport
goldhorn |  28 .11. 2018 ob  10: 36
GGM bo šel v keho
Lili |  28 .11. 2018 ob  07: 35
-1
Srečno!
Erazem |  28 .11. 2018 ob  04: 25
22
Dva dni nazaj sem srečal znanca, zaposlenega pri komunali. In kaj je povedal? Vse, kar že vemo. Kar naroči Popo, Jani naredi nemudoma. Isto je bilo, ko je bil direktor Nedjeljko...
Kukuruz |  27 .11. 2018 ob  20: 04
29
Ne morem si zares kaj pomagat kot da oddam svoj komentar.Na sliki je opazit kako Brzan iz zacudenja steguje roko proti Misicu nisem povsem preprican ali je bil v to prisiljen skozi pogovor.Kot clanek kateri je ocitno zelo verodostojen in skozi tematiko staro nekaj let nazaj je povsem razvidno da se ne obravnava Misica kot samostojno osebo ampak v povezavi z kandidatom za zupana.
Ali je regional obala nepristranska novinarska spletna stran in ali sodeluje z trenutnim zupanom?
Night |  27 .11. 2018 ob  19: 49
36
Na srečo je Mišič potegnil kratko v prvem krogu. In na še večjo srečo jo bo tudi Popović v drugem. Karakterno delujeta precej podobno in povezana sta bila kot postrvi med drstitvijo...dokler seveda eden ni dobil prsta v zadnjik.
Paperino |  27 .11. 2018 ob  19: 41
39
Vse je to "larifari". Kaj je Mišič delal je v luči 2. kroga volitev irelavantno. Prav, Mišič je "kr....ten", so what? On je preteklost. V 2. krogu je Bržan in Popovič, ki ima enake manire kot Mišič. To je vsa zgodba. Tista zadeva z mulcem, ki je šel iz FC Kozel v Olimpijo je resnična. Poslušam, da je resnica tudi to, da so najemniki in lastniki lokalov v centru morali iskati in novačiti volivce za Popoviča, če so hoteli obdržati tistih par miz na terasi, ki je občinska last. Da ne govorimo o silhuetah in plakatih po izložbah trgovin in lokalov. In potem še modrovanje o big screenih, ki kao nadomeščajo plakate. Katere plakate se sprašujem?
V glavnem s takimi članki pametnega volivca, ki zna razmišljati s svojo glavo nihče ne bo spreobrnil.
skembo |  27 .11. 2018 ob  16: 57
21
Jože Haber je po pisanju žrtev kulta osebnosti GGM? Okoli 20 let sem se boril za delavske pravice in proti izvajalcem mobinga . Pred nekaj dnevi sem dobil celo republiško priznanje"Augusta Kuharja" Tudi sam sem bil deležen mobinga in preganjanja na delovnem mestu in danes imam manjšo penzijo, kot bi jo ime,l če bi bil zlizan z vodilnimi? Vprašam se zakaj g. prav v tem času objavlja to zgodbo? Poznam delo inšpekcije in siguren sem , da bi mu po službeni dolžnosti pomagala rešiti problem in mogoče bi še kakšen izvajalec mobinga v javnih ustanovah in podjetjih spremenil obnašanje?
mente |  27 .11. 2018 ob  14: 38
26
Patrik:
ce je tako kot ti pravis, zakaj ljudi ga niso prijavli pri policiji? Kaj ga vsi se bojio ? ali ima prevec podpora od drugi ljudi? Jaz ga ne branim GGM, ampak ce to bi se to meni zgodilo, bi takoj prijavil......
m.o.t.o. |  27 .11. 2018 ob  14: 37
29
"greg" a ko je GGM dal ven tisto zgodbo o odpovedi mamici nogometaša, pa ti ni bilo nič čudno? Kaj si pozabil ali imaš dvojna merila?
1