JELUŠIČEVA OSTRO PROTI ŠARCU: "Legitimitete z volitev tukaj ni. O strokovnosti, politični moči, ne moremo govoriti."

Slovenija

Danes bo znan razrez ministrskih mest v najverjetnejši novi vladi, ki jo bo vodil zmagovalec volitev Robert Golob. V javnosti se že pojavljajo nekatera imena možnih novih ministrov. Med njimi tudi nekdanji premier Marjan Šarec, čerpav njegova stranka LMŠ na zadnjih parlamentarnih sploh ni presegla parlamentarnega praga. Kot pravijo, so "padli za svobodo," s čimer namigujejo, da so se njihovi glasovi prerazporedili k Golobovi stranki Gibanje Svoboda. Neuradne informacije o tem, da bi Šarec lahko postal novi minister za obrambo, je obramboslovka Ljubica Jelušič za Planet TV komentirala zelo kritično.

"Legitimitete z volitev tukaj ni. Da bi za človekom stala neka močna politična moč, močna stranka, ne moremo govoriti. O strokovnosti, ki bi bila potrebna za področje obrambe, zaščite in reševanja, pa tudi ne," je v oddaji Planet 18 dejala Primorka Ljubica Jelušič, profesorica na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, pa tudi nekdanja ministrica za obrambo iz vrst stranke SD.

Ob tem je opozorila še na Damirja Črnčeca, človeka, ki stoji za Šarcem: "Damir Črnčec je zelo samostojen človek, ki običajno nadzira druge, in zdaj me zanima, kdo je sposoben nadzorovati njega." Planet TV je namreč že poročal, da Črnčec že sestavlja seznam vseh novozaposlenih na ministrstvu za obrambo

"V tem trenutku se mnogi ne zavedajo, da bo ravno na področju obrambe treba dati več denarja, več resursov, več ljudi bo treba usposobiti in bolj bo treba delati za svojo obrambo," ob tem dodaja Jelušičeva, ki je spomnila tudi na to, da je članstvo v Natu stvar, s katero se bo, v kolikor bo prevzela vodenje zunanjega ministrstva, ukvarja Tanja Fajon in ne obrambno ministrstvo.

Ravno želja Fajonove po stolčku zunanje ministrice naj bi pripeljala do trenj znotraj SD, saj naj bi si nekateri člani stranke namesto zunanjega, bolj želeli dobiti obrambno ministrstvo. Spomnimo, da sta ta položaj iz vrst SD zasedali že omenjena Ljubica Jelušič in Andreja Katič.

BONUS VIDEO: Akcija zatiranja tigrastih komarjev v obalnih občinah

Pred dananšnjo Golobovo predstavitvijo novih ministrov, se sicer poleg govoric o prevzemu ministrstva za obrambo, pojavljajo tudi ugibanja, da bi Šarec lahko prevzel ministrstvo za regionalni razvoj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  12 .05. 2022 ob  06: 55
-3
gospe in gospdje iz SD naj bodo tiho, ker so enako zasrali kot SDS, sicer pa ven iz NATO!!!!!
zoran13 |  11 .05. 2022 ob  18: 25
Rečeno je bilo, da bodo ministri in vladni uslužbenci, strokovnjaki in ne politiki!
Prognostik |  11 .05. 2022 ob  16: 23
-4
@td, no ko boš srečal Goloba, boš sam videl kaj te ne rajca, hehehe
vseved |  11 .05. 2022 ob  15: 51
Če sta Tonin in Vrtovec lahko ministra je minister lahko vsak, tudi Riko in Senad.
Istriano |  11 .05. 2022 ob  14: 50
Sem bil približno 3.000 kilometrov stran od volišča, tako da nisem mogel voliti, saj nismo v Estoniji, kjer lahko voliš tudi preko interneta in to že od leta 2005. Mi smo še v srednjem veku, kar se tiče e-uprave in volitev. Za Goloba sem mislil, da ni slabo, da tak prevzame vlado, samo sem zdej, ko vleče te nesposobne kljukce zraven v vlado vedno manj prepričan, da bo to drugi dr. Drnovšek. V času Drnovška smo bili zelo malo zadolženi, smo bili najbolj uspešni na vzhodu Evrope in smo dosegali pozitivne cilje.
td |  11 .05. 2022 ob  14: 26
@istirano, ti si itak volil Gargamela, ne vem kaj te moti. Drugače pa sta bila oba samo žrtev ziheraštva, ker so hoteli 100%, da firer odleti. In so dali glas tistemu, ki je imel po anketah največ možnosti. Sicer ne dvomim, da bi Levica in SD imeli boljši rezultat, enako bi bila v parlamentu LMŠ in SAB.
Ampak pričakovan je porast kopriv in drugega po volitvah.
td |  11 .05. 2022 ob  14: 24
@prognostik, ne rabiš vsem tukaj razlagat kaj te rajca.
Istriano |  11 .05. 2022 ob  13: 48
Volilci smo poslali Šarca in Bratuškovo ven iz politike in onadva se vračata preko Goloba.
Istriano |  11 .05. 2022 ob  13: 47
Petič jih je že tovariš Milan Kučan nategnil. Zares, Janković, Miro Cerar, Šarec in zdaj Robert Golob.
Prč |  11 .05. 2022 ob  13: 31
Sami strokonjokoti. Bravo volilci, že tretjič vas je Kučan vrgel na isto finto.
Prognostik |  11 .05. 2022 ob  12: 48
-8
Ta Golob je en navaden usranec. Ste ga videli kako miga z ritjo medtem ko hodi, malček je khm khm....