JELINČIČEVI PREDLOGI V PRIMERIH SPOLNIH NAPADOV NA OTROKE: Pedofile bi kastriral, zaščitnikom žrtev pa podelil priznanje (ANKETA)

Slovenija

V tem mesecu je javnost razburil primer spolnega napada na mladoletni deklici v Velenju. Primer je še toliko bolj odmeven, ker je oče žrtev z osumljencem fizično obračunal, zdaj pa mu grozi celo zaporna kazen. Poslanska skupina Slovenske nacionalne stranke (SNS), ki jo vodi Zmago Jelinčič Plemeniti, je na predsednika državnega zbora naslovila poslansko pobudo v zvezi s sankcijami za kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost.

V SNS so prepričani, da so spolni napadi na osebe, mlajše od 15 let, vedno pogostejši tudi zaradi odprte družbe, "ki dopušča in sprejema razne deviantne spolne prakse ter uzakonja načela, ki vključujejo pravico do izbire in drugačnosti oziroma pravico do svobodne izbire". Kazni, ki pretijo pedofilom, so po njihovem mnenju premile. "Premalo se zavedamo, da je pedofilija bolezen, ki jo je potrebno zdraviti. Pozdravimo jo pa le z zatrtjem spolne sle, tj. s kemično kastracijo," so zapisali v stranki. Nadalje menijo, da je nujno potrebna sprememba kazenskega zakonika v delu, ki se nanaša na sankcije za pedofile.

Ob tem so navedli ravno nedavni primer iz Velenja, ko je oče branil svoji hčeri in napadalcu zadal nekaj hujših poškodb. "Kaj se bo zgodilo? Oče bo kazensko odgovarjal za fizični napad, pedofil ga bo civilno tožil in glede na naše zakone dobil odškodnino, pedofil bo dobil minimalno kazen, če sploh," predvidevajo poslanci SNS, ki so zato v državni zbor poslali pobudo, da se spremeni kazenski zakonik.

Na Vlada Republike Slovenije smo naslovili pisno poslansko pobudo v v zvezi s sankcijami za kaznivo dejanje zoper...

Objavil/a Zmago Jelinčič Plemeniti dne Četrtek, 17. september 2020

Po njihovem mnenju, bi se moralo ustrezno določiti naslednje: Kdor reši osebo, mlajšo od 15 let, pred napadom pedofila, ne sme kazensko odgovarjati. Rešitelji bi se moralo podeliti posebno odlikovanje. Pedofil ne bi smel imeti nikakršne pravice do pritožbe ali civilne tožbe zoper branitelja napadene osebe, mlajše od 15 let.

Kaj pa o Jelinčičevih predlogih menite vi? Odgovorite v naši anketi (če se vam ne prikaže, pritisnite na 'x').

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija