JELINČIČ SLOVENIJO OZNAČIL ZA DEŽELO LENUHOV: "Kdor ne dela, naj ne je" (VIDEO)

Slovenija

Predsednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič Plemeniti je že nemalokrat doslej izrazil svoje nezadovoljstvo nad prejemniki socialne pomoči. V tokratnem videoposnetku, ki ga je objavil na Facebooku, je zelo direkten. "Kdor ne dela, naj ne je," pravi.

Poslanec iz vrst SNS pravi, da je Slovenija dežela lenuhov: "Delavcev ne dobi nihče. Obrtniki se mi pritožujejo, gostinci se pritožujejo, vsi se pritožujejo. Hodijo na borzo dela, ne dobijo nikogar. Tiste babe sedijo tam in se čohajo po spodnjem delu hrbta in ne naredijo tistega, kar bi morale." Za delavke na zavodih za zaposlovanje ima zato nasvet. Beležiti bi morale, kolikokrat kdo odkloni delo. Če ga odkloni trikrat, ne bi smel več dobivati socialne podpore oziroma nadomestila za brezposelnost.

"Na socialni podpori Slovenija izgublja najmanj pol milijarde evrov. Aja? Eni morajo delati in garati in še tiste obrtnike hoče stranka Levica z bajoneti porinit v morje, kdo bo pa futral ostalo bando? Kdo? In treba je nekaj narediti, da se bo začelo delati. 'Kajti brez dela ni jela', pravi slovenski pregovor," je Jelinčič strnil svoje misli.

"Kdor ne dela, naj ne je." #delo #zaposlovanje #brezposelnost

Objavil/a Zmago Jelinčič Plemeniti dne Sreda, 28. julij 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  30 .07. 2021 ob  21: 30
MA LIH TA PRAVI SE JE OGLASU !
Obala1 |  30 .07. 2021 ob  21: 25
@japajade se popolnima strinjam ….dodal bi se to, će bi naši koruptivni politiki vrnili nezakonito pridobljen denar ( skupaj s tistimi prijatelji ko so pobrali milijarde preko javnih del In slabo zakonodajo ter parkirali denar v davcnih oazah ) bi lahko čela Slovenija nekaj let nic ne delala In doputovala ( tukaj mislim na realni sektor )
Piero Panin |  30 .07. 2021 ob  20: 50
Pogruntau je da se lahko izogne davku ce zmuti da pokloni bajto zeni za darilo,med tem je doma mlatu prazno slamo ga je zena zapustila,nasprotval je Pahorju ker je podaril brezplacne kondome beguncem in predlagal da bi zenka mogla na prvem zmenku izrocit zdravstveni karton...
Miljonar je postal tako da je preprodajal orozje in medalje,sicer pa je za medije povedal da so mu prijatli posodili denar za bajto..

japajade |  30 .07. 2021 ob  18: 47
To izjavlja človek brez obraza in časti! Človek, ki v življenju ni zaslužil s poštenim delom niti centa, zgolj s prekupčevanjem poslanskih glasov in z denarjem stranke, katero zastopa! Ko ni bil v politiki, je služil s kriminalom, za kar je bil tudi nekaj let v zaporu! Sedaj soliti pamet ljudem, ki so ostali brez dela zaradi kretenskih ukrepov vlade, katero Jelinčič podpira je res žaljivo in hinavsko, tako da zna biti lažnivi pajac od Jelinčiča ne samo popljuvan, zna se mu zgoditi kaj hujšega!
anton |  30 .07. 2021 ob  18: 29
@eho
... lepo napisano, se strinjam v celoti ...
 |  30 .07. 2021 ob  17: 58
ja kaj pa če ne more delati kaj pa potem,,če je morda oseba invalid kaj mu boš ti, plemeniti človek...
kog so že pred davnimi desetletji prepevali Lačni Franz

KDOR NE DELA NAJ NE JE
KDOR NE SANJA NAJ NE SPI
KDOR NE VIDI NAJ NE VE

upam ištrijanoti moji da razumete ironijo verzov...
plemeniti bo porušil tisto istrsko mentaliteteo
tovorno in potniški ladisjki promet se poslavlja ker moti ga hrup in veduto in kandelaber je že posekan odstranjen
vseeno pa merdaccie forešti
in kot vedno istra vam matreina
kokodek |  30 .07. 2021 ob  15: 36
11
zakaj tebe futramo pleme-niti
Eho |  30 .07. 2021 ob  15: 29
Biti socialen je dvosmerna in ne enosmerna družbena relacija....Tudi tisti, ki dobi socialno podporo bi moral biti socialen do tistih, ki mu pomagajo prebroditi neljubo situacijo...ter delati toliko ur koliko je dobil socialne podpore...Če nekdo, ki je zdrav in sposoben za delo, prejema 300 evrov podpore naj dela naprimer en teden družbenih del...Nekoč smo v poletnih vročinah na mladinskih delovnih akcijah kopali kanale...lahko bi poležavali na plažah, noben nas ni silil, prostovoljno smo šli, bili smo socialni. To smo počeli ker smo bili socialni...Socialen ne pomeni samo dobivat, socialno pomeni dajat...In če nekdo zdrav za delo ima vse naštudirano kako bo lahko samo dobival in nič dajal ta ni socialen do tistih, ki delajo in so že kdo ve koliko let socialni do vseh, ki že veliko let ne najdejo dela...Socialna podpora mora biti, vendar toliko kot so dobili socialne podpore, toliko naj oddelajo...
kokodek |  30 .07. 2021 ob  14: 38
15
"Fritla" pleme-niti je eden izmed teh lopovov in pokvarjencev
Fritla |  30 .07. 2021 ob  14: 33
12
Slovenci lenuhi ?
Ja , tudi lenuhe se najde med slovenci, kot v vsaki drugi državi.
Se pa v Sloveniji najde veliko korupcije med politiki, lopovske menežerje, ki jih s težavo spravijo v zapor, pokvarjene občinarje, ki mešetarijo z javno lstnino,
lopovske podjetnike, ki svoje zaposlene obravnavajo praktično kot sužnje, podjetnike , ki večino svojega zaslužka utajijo, koristijo pa naše zdravstvo, socilalo,šole, vrtce.
Tega je ogromno plemeniti Jelinčič veliko več kot teh vaših lenuhov.
Ja ne boste rekel, da tega ne poznate.
kokodek |  30 .07. 2021 ob  14: 30
13
kdor širi sovraštvo in nestrpnost naj ne dobiva poslanske plače !!!!!!
ZigaZois |  30 .07. 2021 ob  14: 15
14
Če jemljemo to kar dela Jelinčič za delo - potem večina Slovencev (80%) gara in ostali delajo. Na socialni podpori so tudi tisti, ki delajo, ker imamo zelo iznajdljive delodajalce. Nekateri si celo domišljajo, da bi jim morali delavci plačevat, da lahko delajo pri njih.
Rešitev problema je zelo preprosta. Skorumpirane inšpektorje in sodnike na delovni sodiščih bi morali poslati na prisilno delo in prepustiti nadzor in kaznovanje "iznajdljivih" delodajalcev poštenim ljudem. Od njih naj se novi kader nauči poštenega dela in razsojanja. potem bo delavec pošteno plačan za pošteno delo in posledično bo tudi na socialni podpori bistveno manj ljudi.
1