JELINČIČ 'PRIPOSESTVOVAL' V ŽUSTERNI: Razkril nam je tudi, kaj se dogaja z njegovo ločitvijo

Koper

Kot smo že večkrat poročali, je epidemija novega koronavirusa močno posegla tudi v delo sodišč. Med se je zato zapletalo tudi pri najbolj vroči ločitvi minulega leta, Zmaga Jelinčiča Plemenitega in Monike Zupanc Jelinčič. Poklicali smo ga in preverili, ali je zadeva že napredovala ter če se je že dokočno preselil v svojo vilo v Žusterni.

Spomnimo, poslanec je že lanskega avgusta prvič prenočil v svoji vili v Žusterni, a je tedaj za naš portal dejal, da mora pred dokončno selitvijo urediti še kopico stvari. Novica o ločitvi zakoncev Jelinčič je odjeknila septembra 2019, vse od takrat pa Zmago Jelinčič in njegova (zaenkrat še) soproga Monika Zupanc Jelinčič bijeta sodno bitko za skrbništvo nad njunima hčerama in lastništvo prestižne vile v Žusterni.

Čeprav je 2200 kvadratnih metrov veliko zemljišče pred leti kupila Monika, ji je 627.000 evrov, kolikor jih je odštela na javni dražbi koprske občine, podaril Zmago. Kot je že pojasnil za Regional, je bila parcela darilo, v hišo pa je vlagal zgolj on. Zato je tudi vložil zahtevo za vrnitev darila. Medtem ko o lastništvu vile v Žusterni še vedno odloča sodišče, pa imata zakonca možnost njene souporabe.

"Vse stoji, ker sodišča ne delajo," nam je danes povedal poslanec in dodal, da kljub temu nadaljuje z deli na svoji parceli. "Zadeva mora 'laufat', ne sme stat', ker v tem primeru hiša propade," je dejal. Zaenkrat se še ni dokončno preselil, "temu se reče, da sem zdaj to priposestvoval, ker skrbim za vse skupaj, čakam pa, da se zadeva razplete na sodišču".

Jelinčič je prepričan, da bo sodišče razsodilo v njegovo korist

"Sodišče mora upoštevati, da je bil denar za nakup parcele moje darilo," pojasnjuje Jelinčič. "Glede na zakon, se darila velike vrednosti vračajo, torej se to že odbije od skupnega premoženja. Potem se vzame v obzir vse vložke, ki jih je kdo dal v hišo," je povedal.

"Moja nekdanja gospa ni dala niti stotina," je jasen. Kot pravi je vse plačeval sam, ima pa tudi vse račune. "Prav tako ne more trditi, da je skrbela za karkoli, recimo za kuhinjo, ker tega takrat sploh še ni bilo. To sem vse kupil jaz in ona se na to ne more izgovarjati," je dejal v telefonskem pogovoru. "Enostavno ne more dobiti nič," je še dodal. 

Kdaj pa se obeta njegova dokončna selitev na Obalo? Jelinčič je v telefonskem pogovoru priznal, da se želi v Žusterno preseliti čimprej. "Rad bi prišel v lepe kraje in na toplo. Zdaj je tudi drevje že posajeno, tako da bo kmalu začelo cveteti," je še povedal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
olor |  05 .03. 2021 ob  19: 25
Koprčani, ignorirajte ga.
kokodek |  04 .03. 2021 ob  14: 23
od kot mu pa denar za darilojQuery11230687466229418335_1614863967381?? ..........v prijavo bivališča naj se mu zapiše: manipulator, lažnivec in forešt, haha
galeb |  04 .03. 2021 ob  10: 55
Mu srčno svetujem naj ostane v Ljubljani! Tukaj ni bil nikoli priljubljen zdaj ko je Janšev slinar pa da sploh ne govorimo!!!!
Obala1 |  03 .03. 2021 ob  15: 53
10
Sama sreća da ni dobila salmonelo od starih Jajc :-)
Ištrijan |  03 .03. 2021 ob  13: 16
32
Srčno upam, da bo sodišče tudi v tem postopku sledilo ustaljeni praksi, po kateri ženske v takšnih sporih dobijo vse!!!! Tako, da se bo lažnjivi manipulant obrisla pod nosom in "njegovo" vilo ob morju v toplih krajih gledal le na razglednici!!

V Istri takšnega nergača in zdraharja ne rabimo, sicer pa itak nikoli ne bo sprejet in dobrodošel!!

Odhod (za vse večne časa) v tople kraje pa mu iskreno privoščim....tam nekam v afriko ali azijo!!
Piero Panin |  03 .03. 2021 ob  12: 30
20
Mutim jst,mutis ti... mutimo vsi