JELENOVO MAŠČEVANJE LOVCU: Ker ga je ranil, mu je ob naslednjem snidenju v vrat zabodel rogove

Svet

V Oregonu se je jezen jelen maščeval lovcu, ki ga je prejšnji dan ranil. Žival je lovcu zabodla rogove v vrat in ga pokončala. Umrl je tudi jelen. 

Mark David je z lokom in puščico lovil v Oregonu, ko je zagledal nemočnega jelena. Žival je ranil, vendar mu je zaradi teme ni uspelo najti. 66-letnik se jena prizorišče vrnil naslednji dan, vendar ni računal, da ga bo jelen počakal in se mu maščeval.

Jelen se je zagnal v lovca in mu zabodel rogove v vrat. David je zaradi poškodb umrl v bolnišnici, lastnik zemljišča pa je nato našel in ubil žival, poroča The Mirror.

Wapiti ali kanadski jelen je tretja največja kopenska vrsta sesalcev v Severni Ameriki.

Oregonska policija je za lokalne medije povedala, da je lastnik zemljišča po incidentu poskušal rešiti Davidovo življenje, a rane, ki mu jih je povzročil jelen, so bile usodne.

Podoben incident se je zgodil pred dobrim letom dni v Arkansasu. Thomas Alexander, prav tako star 66 let, je umrl, potem ko ga je napadel jelen, ki ga je Thomas hotel ubiti. Lovil je blizu planote Ozark, ko je ustrelil samca in ga opazoval, kako se je zrušil. Ob predpostavki, da je bila žival mrtva, je šel preveriti truplo, toda takrat je jelen vstal in ga napadel. Ranjenec je uspel poklicati svojo ženo, ki je poklicala interventno službo. Umrl je v bolnišnici. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kristjan |  08 .09. 2020 ob  08: 05
Bravo jelen. Škoda da nimamo takih pri nas da bi lovili debele alkoholike po gozdu. Lp
Marko |  07 .09. 2020 ob  22: 53
Vse se vrača, vse se plača.
Heretik |  07 .09. 2020 ob  16: 26
Vedno ne more zmagati človek.