JE ZA SMRT SNEMALKE KRIV POMOČNIK REŽISERJA? Zaradi skoraj identičnega incidenta je bil v preteklosti odpuščen

Svet

Grozljiv incident na snemanju filma Rust, v katerem je igralec Alec Baldwin po nesreči ubil snemalko Halyno Hutchins, še vedno dviguje veliko prahu. Na dan prihajajo številne podrobnosti s snemanja, od tega, da so ga zaradi nezadovoljivih razmer zapustili nekateri sodelavci, pa do iskanja krivcev za tragični dogodek. Kot zadnjega so ameriški mediji izpostavili pomočnika režije, ki naj bi bil zaradi podobne situacije v preteklosti odpuščen. 

Dave Halls (na fotografiji zgoraj) je bil pomočnik režiserja tudi med snemanjem filma V temo (Into the Dark), a je bil odpuščen zaradi incidenta, v katerem je bil iz pištole izstreljen pravi naboj, ki je ranil člana ekipe. K sreči ni šlo za hujšo poškodbo, saj se je član ekipe kmalu vrnil na delo.

Halls naj bi bil po pričanju virov s snemanja iz leta 2019 tarča kritik zaradi neprimernega, tudi spolnega, vedenja in pomanjkljive skrbi za varnost na prizorišču. Pomočnik režiserja naj bi se "požvižgal" na protokol varnosti, ki velja za uporabo orožja in pirotehnike.

In ravno Halls je bil v preiskavi identificiran kot oseba, ki je igralcu Alecu Baldwinu izročila pištolo, s katero je ta nato ustrelil 42-letno snemalko, piše CNN.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija