JE TUDI VAM ZALEDENELA KRI OB PREBIRANJU TEGA ZAPISA? V izolskem domu upokojencev zanikajo, da so oskrbovancem odvzeli telefone

Izola

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožil zaskrbljujoč zapis, ki med drugim omenja, da naj bi oskrbovancem Doma upokojencev Izola odvzeli mobilne telefone. Nad tovrstnim pisanjem so v domu zgroženi in ga v celoti zavračajo kot neutemeljeno.

Med uporabniki družbenega omrežja Facebook razburja zapis, da naj bi oskrbovancem Doma upokojencev Izola zasegli telefone in s tem presekali vsakršno komunikacijo z zunanjim svetom. Ali ta informacija drži, smo se preverili pri direktorici tamkajšnjega doma za starostnike Romini Zajc, ki te navedbe ostro zavrača. Po njenih besedah ob vzpostavitvi zunanje rdeče cone niso zanemarili niti psihološkega vidika stanovalcev. Vzpostavili so video klice med stanovalci in svojci, velika večina njih ima tudi svoj osebni telefon in s svojci sami komunicirajo, pravi. Poleg tega pa omogočajo tudi stik preko šipe in ob paliativi osebni stik z varovalno opremo obiskovalca.

"Nad pisanjem, ki se širi preko socialnih omrežij, smo nadvse zgroženi in ga v celoti zavračamo kot neutemeljenega. Pisanje razumemo kot razžalitev nas, institucije, kot tudi vseh delavcev in drugih sodelujočih, ki se v teh težkih in kaotičnih časih trudijo stanovalcem nuditi vse, kar ti resnično potrebujejo. Na vzpostavljeni zunanji enoti rdeče cone v Pacugu se naši stanovalci dobro počutijo, za njih skrbi ekipa izkušenih zdravstvenih delavcev. Prav tako se v skrb za njihovo dobro počutje in zagotavljanje vseh potreb vključujejo tudi drugi, kot je zdravnik, socialna služba, prostovoljci, civilna zaščita, gasilci itd.," vse navedbe, ki so se pojavile na socialnem omrežju, zavrača direktorica izolskega doma upokojencev.

???????????????????????? ODVZELI MOBILNE TELEFONE V IZOLSKEM DOMU UPOKOJENCEV - VSEM STAROSTNIKOM! - !oskrbovanci so brez telefona že dva...

Posted by Bellis Mihael on Saturday, November 28, 2020

V omenjenem zapisu se avtor tudi sprašuje: "Kam odpeljete onemogle starostnike na vozičkih v gasilskem avtomobilu? In zakaj v gasilskem avtomobilu in ne raje v rešilnem vozilu?" Pri tem pa se sklicuje na domnevni primer, ki naj bi se zgodil v izolskem domu upokojencev in naj bi "verjetno tudi to gospo, babico, mamo in živo dušo v "bolnico" odpeljali z gasilskim avtomobilom". "Gasilci sedaj opravljajo najbolj umazano delo," pravi avtor.

Zajčeva poudarja, da se vsi prevozi stanovalcev iz Doma upokojencev Izola v zunanjo enoto Pacug izvajajo v skladu s priporočili stroke ter izključno z reševalnimi vozili.

"Kader v rdeči coni je dobro organiziran, podkovan s strokovnim znanjem in izkušnjami. Očitanega kaosa med zaposlenimi ne zaznavamo, vsekakor pa je zaznati z njihove strani neizmerno delovno vnemo. Našim zaposlenim zaupamo in upamo si trditi, da  kljub njihovi utrujenosti delo opravljalo dosledno in strokovno," še odgovarja na zaskrbljujoči zapis, ki je močno razburil in obenem prestrašil bralce.

Sicer pa trenutno v izolskem domu upokojencev od prve potrjene okužbe, 11. novembra, beležijo 74 okužb stanovalcev, približno 30 je že ozdravljenih. Med zaposlenimi pa je trenutno 15 primerov okužb s koronavirusom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  01 .12. 2020 ob  09: 50
Jugoslavije že nekaj desetletij ni več in z njo (žal) tudi njene socialne pravičnosti in skrbi za šibkijše in "manj srečne". Kljub temu jo nekateri še danes vidijo na vsakem koraku. Drugega to ne more biti kot paranoja in resentiment oz. iskanje grešnega kozla za lasten življenjski neuspeh. V vsakem primeru gre za očitno duševno motnjo.
ZigaZois |  30 .11. 2020 ob  19: 27
@Tiramola: Po načinu pisanja nisi nič manjši provokator. Žalostno, da se delimo na leve in desne. Idiote ne bi ravno primerjal s teroristi in jih najdeš na obeh straneh. Tudi ti imaš kar precej organov na levi ali desni. Pa verjetno je brez leve noge enako težko hoditi kot brez desne noge. Zato bi bilo dobro, da s tvojo desnico povlečeš deko čez glavo in počakaš, da gre vse skupaj mimo saj boš tako naredil najmanj škode !
Tiramola  |  30 .11. 2020 ob  17: 58
Provokatorji zvezdaši jugonostalgiki vodijo že pravo vojno proti ostarelim, gasilcem, civilni zaščiti, Slovenski vojski, zdravstvenim delavcem...
Enostavno delujejo proti Sloveniji.
Policija mora zaščititi prebivalstvo pred temi levimi teroristi.....
Če ne bo, se moramo sami... Pred temi štomajerjiisti, fukjojisti, julegojidti, nemci....
Nataša |  30 .11. 2020 ob  17: 19
12
Ne morem verjeti kakšne obtožbe, ma joj!!! Sem želela komenirati direktno pod objavo na Facebooku, žal pa ne morem, zato sem se odločila, da napišem resnico kar tu, v upanju seveda, da jo bo prebralo čim več ljudi!!! Ne bom trdila, da je izolski DSO idealen, saj verjetno niti ti. Lahko pa trdim in potrdim naslednje - boljšega osebja kot ga imaju tu, ga verjetno ni nikjer!! Ne samo, da skrbijo z vsem srcem in dušo za svoje oskrbovance, ampak so tudi ves čas povezani s svojci le-teh in jih v najkrajšem možnem času obvestijo že o najmajši spremembi (recimo, ko je kdo covid pozitiven ali pa premestitev v Pacug ipd). Moja mama je sicer od prejšnjega ponedeljka v bolnišnici, je pa do tistega dne bila tako v rdeči coni v DSO Izola kot kasneje en teden v Pacugu. Ves čas je imela telefon pri sebi in sva se slišali tudi po 4-5x na dan in to kadarkoli sva si to zaželeli. Čeprav so vsi v DSO Izola vedeli, da sva z mamo v stalnem kontaktu, so me iz DSO poklicali vsakokrat, ko je prišlo do spremembe: ko so ugotovili, da je covid pozitivna, nato, ko so jo premestili v rdečo cono, nato spet, ko so jo premestili v Pacug.... Odkar je mama v bolnišnici in ima tudi ves čas telefon pri sebi in se lahko slišiva, kadarkoli si to zaželiva, so me iz DSO Izola že 2x poklicali, da me vprašajo, kako je z mamo, kljub tolikemu delu, ki ga imajo! Tako da sem zelo razočarana in jezna nad tem človekom, ki tako grdo blati DSO Izola. Ko bi vsaj bilo res!!! Take izmišljotine pa.... noro, res, uhhh!!!