JE STRMČNIK ZLORABIL OBČINSKO SPLETNO STRAN? Opozicija zahteva, da prevzame odgovornost

Ankaran

Skupina Vsi smo Ankaran in Gibanje Svoboda Ankaran sta se odzvala na članek, objavljen na uradni spletni strani Občine Ankaran, v katerem naj bi bili izraženi politično obarvani komentarji župana Gregorja Strmčnika ter kritika politične opozicije. Župana in občinsko upravo pozivajo, da prevzameta odgovornost in zagotovita, da bo uporaba občinskih komunikacijskih platform odražala nepristranske vsebine.

Na uradni spletni strani Občine Ankaran je bil 29. marca 2024 objavljen članek z naslovom 'Za razvoj in zaščito narave je po mnenju ankaranske opozicije škoda občinskega denarja'. Gre za poročilo z seje ankaranskega občinskega sveta, v katerem je poleg informacije o sprejetih odločitvah objavljen tudi posebej izpostavljen komentar župana Gregorja Strmčnika v zvezi z zavrnitvijo odloka o ustanovitvi novega javnega zavoda. Kot smo že poročali, se občinski svetniki niso strinjali z županovim predlogom, da bi na nov javni zavod prenesli izvajanje nekaterih lokalnih javnih služb

"Nesoglasje opozicije razumemo kot preprosto zaviranje razvoja, kajti ustanovitev javnega zavoda z namenom izvajanja nabora vsebin s področja družbenih dejavnosti in varovanja narave v Občini Ankaran je smiselna, utemeljena in pravilna," je odločitev občinskih svetnikov komentiral Strmčnik. "Za nadaljnji razvoj kulture, programov za mlade in starejše ter predvsem za zaščito in naravovarstvene ukrepe Krajinskega parka Debeli rtič je ankaranski opoziciji škoda občinskega denarja," je bil oster župan .

Opozicija meni, da sta s to objavo župan in občinska uprava presegla meje profesionalne in nepristranske komunikacije ter da gre za uporabo spletne strani občine v nasprotju z načeli nepristranskosti. 

"Posebej nas skrbi uporaba uradne spletne strani občine za promocijo specifičnih političnih skupin in stališč, kar je v popolnem nasprotju z načeli nepristranskosti, ki bi jih morala spletna stran občine spoštovati," so zapisali ankaranski opozicijski svetniki. "Razumemo, da je politični dialog temelj demokratične družbe, vendar mora biti uporaba javnih sredstev in platform, financiranih iz javnih sredstev, kot je spletna stran občine, nepristranska in namenjena služenju vsem članom skupnosti enako, ne glede na njihovo politično orientacijo."

"Uradna spletna stran Občine Ankaran in druge občinske komunikacijske platforme bi morale biti uporabljene za objavo relevantnih, nepristranskih informacij, ki služijo interesom celotne občinske skupnosti," so zapisali v odzivu. In še: "Uporaba občinskih virov za kritiko političnih nasprotnikov ali za širjenje določenih političnih agend je v nasprotju s temeljnimi načeli spoštovanja in demokracije," obsojajo tudi vsako uporabo uradnih občinskih kanalov za "politično promocijo ali kritiko, ki presega meje profesionalne in nepristranske komunikacije".

Župana in občinsko upravo pozivajo, da prevzameta odgovornost in zagotovita, da bo prihodnja uporaba občinskih komunikacijskih platform odražala samo nepristranske, informativne in vključujoče vsebine, občinskem svetu pa bodo predlagali uvedbo jasnih smernic in mehanizmov za nadzor nad uporabo občinskih komunikacijskih sredstev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  04 .04. 2024 ob  09: 12
@entam, o kakšnem blatenju ti govoriš?Aja ti si na isti stopnji razvoja kot ankaranska opozicija,ki se ne more sprijaznit ,da so pogoreli na volitvah.
Katera občina ti ponudi poleti toliko zastonj prireditev, koncertov,... kot ankaranska?
JKDWingChun |  03 .04. 2024 ob  13: 56
Entam,popoliznik hahaha
Drugace pa ni da so Popota imeli v kopru radi. Na koncu so ga pljuvali še tisti ki so ga volili prvič ma so kasneje ugotovili da je gnil in lažnjiv in kradljiv. Delalo se je samo v okolici njegove bajte, se še dobro spomnim kako se je vsak dan zalivala travica okoli njegove bajte,pa enkrat tedensko se je travica kosila pa makar padal dež ali toča. Rihtalo se je samo okoli Kampela itd. A ostala okolica je bila pozabljena, npr, Abitanti, Boršt, Labor,Glem, sv. Anton itd... Tam je še danes kot da prides v nek tretji svet kjer ni nic od nic. Za Popota in že za njegovega pokojnega starega se ve da so rojeni lopovi.

Gregor Strmčnik pa naredi mogoce en mali kiks pa se ga obeša že skoraj na križ. Gregor je faca in dela dobro. Vsi ki pa nasprotujejo temu so tisti ki niso imeli nikakršne možnosti priti v občinski svet in nimajo besede. Kot bi gledal vrtec,ko en ni dal pajs panina drugemu in zdej je un sovražnik številka ena. Mentalni bolniki
entam |  03 .04. 2024 ob  12: 42
Ko je Popovič to delal, ste v Ankaranu to obsojali in kričali. Strmčnik pa lahko izkorišča občinske medije za blatenje, ker je "čisto vredu človek"?

Naj mi nekdo pojasne, ker vas ne razumem več.
JKDWingChun |  03 .04. 2024 ob  10: 27
-2
Ne! Ker ritolizniki in podrepniki itak drugega ne znajo kot pljuvat in iskat dlako v jajcu.
vseved |  03 .04. 2024 ob  08: 51
-4
@JKD, si od podrepnikov in ritoliznikov pričakoval kaj drugega?
JKDWingChun |  02 .04. 2024 ob  21: 43
10
Gregor je že čisto vredu človek. Nekomu gre pošteno on v nos in zato non stop drkajo. v Ankaranu ga imajo radi in tudi jaz upam da bo še dolgo on vodil ankaransko občino,ker je edini ki je sploh kaj naredil za Ankaran.
Se išče razne kikse? Vsi jih imajo in imamo.
Zanimivo mi je samo to,da ko je bil župan Kopra Popovič se nikoli ni pisalo nič proti njemu,vedno samo hvale.
To nam tudi vse pove kam vodijo mediji...
vseved |  02 .04. 2024 ob  18: 42
-1
Kljukci,prav je da ljudje vemo kaj delate .Vse seje občinskega sveta bi morale biti javne.