JE ŠLO ZA HULIGANE? Lucijsko krožno križišče že dolgo ni bilo tako osvetljeno (FOTO)

Kronika

V uredništvo smo prejeli sporočilo bralke, ki nas je obvestila, da so v soboto na lucijskem krožnem križišču "razgrajali huligani". Slišati je bilo tudi dva močna poka, gorele so bakle, je opisala dogajanje, ki naj bi trajalo okoli ene ure. Po njenih navedbah jih je pred športno dvorano popisala policija in jih umirila, da ni prišlo do izgredov.

"Huligani iz Lucije so na krožnem z SS znakom razgrajali, policija jih je popisala pred dvorano ter umirila, da ni prišlo do izgredov," je zapisala bralka, ki je priložila tudi fotografiji in pojasnila, da so nastale v soboto okoli 19. ure pri športni dvorani. Kot je dodala, je šlo za okoli 20 oseb, nekaj jih je po prihodu policistov zbežalo, nekaj pa naj bi jih možje v modrem uspeli popisati.

Kaj se je dogajalo tega večera, kdo so bili udeleženci, ali gre morda za člane kakšne posebne skupine smo povprašali na Policijsko upravo (PU) Koper, kjer so pojasnili, da je bila takrat v Luciji košarkarska tekma 2. SKL med Košarkarskim klubom (KK) Portorož in KK Troti.

"Na tekmi se je zbralo nekaj pristašev – navijačev domačega kluba in nekaj navijačev gostujočega kluba. Pri nobeni osebi policisti niso opazili kakšnih posebnih oznak. Vsi so se zbrali zaradi obiska tekme. Policija ne vodi oseb glede na njihovo pripadnost katerikoli skupini," so pojasnili.

Na PP Piran so policisti prejeli klic občanke, ki je naznanila metanje pirotehničnih sredstev, zato so na kraju opravili postopek ugotavljanja istovetnosti s šestimi osebami, štirimi domačini in dvema z območja Ljubljane. Njihova povprečna starost je bila okoli 20 let.

Pri tem so policisti ugotovili kršitev zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, vendar pa kršitelja niso uspeli identificirati, ker je pobegnil s kraja, izhaja iz uradne izjave policistov. Kot kaže, pa se mladeniči tudi niso držali predpisanih ukrepov za zajezitev širjenja okužb s covidom-19, saj so jih policisti opozorili zaradi kršitve odloka – niso namreč nosili mask na medsebojni razdalji manjši od 1,5 m.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Nina |  09 .12. 2021 ob  11: 35
Za dve petarde klicat policijo...
vseved |  08 .12. 2021 ob  21: 46
-2
Ne, ministranti!