JE RES ODSTOPIL SAMO ZARADI ZDRAVJA? Jelinčič ne izključuje možnosti, da bi Fakin dobil kakšne grožnje

Slovenija

Odstop ministra za zdravje Sama Fakina je predsednika SNS Zmaga Jelinčiča Plemenitega presenetil, tako zaradi zdravstvenih težav ministra kot tudi zaradi "splošnega težavnega položaja v zdravstvu". Meni pa, da zdravstveno stanje ni bil edini razlog za takšno odločitev.

Po njegovi oceni je zdravstvo "tako razsuto", da bi moral vanj poseči nekdo, ki mu bo vseeno, kaj si bodo ljudje mislili o njem, in ki ne bo neposredno povezan z zdravniškimi krogi. Jelinčič ne izključuje celo možnosti, da bi Fakin dobil kakšne grožnje in se je morda celo zaradi tega umaknil. Gotovo je tudi zdravstveno stanje prispevalo k tej Fakinovi odločitvi. "Mislim pa, da to ni edini del," je povedal.

Fakin je namreč danes predsednika vlade obvestil, da se njegovo zdravstveno stanje izboljšuje prepočasi in da zato odstopa s položaja. Fakin ostaja v bolniškem staležu, še naprej ga nadomešča državna sekretarka Pia Vračko.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
čarli |  08 .03. 2019 ob  14: 43
Jelinčič ima še kako prav. V letih, ko je bil Fakin direktor ZZZS, je med prijatelji neuradno izjavil, da imajo zavarovalnice od pobranega prostovoljnega zavarovanja, vsak mesec nekaj mio denarja viška in ker je zakonodaja narejena tako, da se točno določen procent tega denarja odvaja za zdravstvo, je treba višek denarja dat v pralno-sušilni stroj. Ja, Fakin ve preveč in dobro ve, kako zapolnit zdravstveno blagajno. Seveda to ne diši zavarovalnicam, niti vladi in je za njegovo zdravje najboljša opcija odstop.