JE NAVIJAČA AEK UMORIL PODPORNIK PANATHINAIKOSA? Na dogodek so se prvič odzvali tudi Bad Blue Boysi

Kronika

V grških medijih se razvija napet dogodek, ki je pretresel javnost. V noči s ponedeljka na torek je prišlo do umora navijača atenskega nogometnega kluba AEK. Po poročanju grške policije naj bi bila oseba, ki je umor storila, povezana s podporniki velikana grškega nogometa, Panathinaikosa, in že dalj časa znana atenski policiji.

Dogodek je sprožil tudi množične aretacije. Skupno je bilo doslej prijetih 104 oseb, od tega kar 97 s hrvaškim potnim listom. Med aretiranci so tudi trije grški državljani, ki naj bi bili navijači Panathinaikosa.

V sredo so zaokrožile govorice, da bi bil umor lahko povezan s skrajnimi navijači Panathinaikosa. Grška policija je dan kasneje sporočila, da so prišli do pomembnih ugotovitev in za glavnega osumljenca označili 29-letnega Grka, ki je bil še pred pol leta v zaporu.

Na dogodek so se prvič odzvali tudi Bad Blue Boysi, skupina navijačev zagrebškega Dinama, ki so v ponedeljek napadli navijače AEK. V sporočilu za javnost so izrazili svoje obžalovanje zaradi obtožb in senzacionalističnega poročanja grških medijev ter pozvali k umirjenosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija