JE NASILJE OTROKOM POSTALO ZABAVA? Posneli sošolko z rahitisom in se iz nje norčevali na TikTok-u

Kronika

Medtem, ko v javnosti še vedno odmeva umor 12-letnice v Nemčiji, ki sta jo domnevno zaradi prepira na TikTok-u umorili vrstnici, prihaja v javnost nov primer medvrstniškega nasilja povezan s TikTok-om, tokrat iz Osijeka. Dvema deklicama iz ene osnovne šole in dvema dečkoma iz druge osnovne šole se je očitno zdelo zabavno se znesti nad 13-letno vrstnico, ki boleha za rahitisom.

Četverica šolarjev je 13-letnico posnela med hojo. Za rahitis je namreč značilna deformacija nog in tako imenovana 'hoja na o', poleg tega deklica tudi šepa. Video so objavili na družbenih omrežjih, potem pa se nekaj dni norčevali, dokler ni pri vseh štirih doma potrkala policija. Dekličina mama je medvrstniško nasilje prijavila šoli, policiji in zagovornici pravic invalidnih oseb.

Otroci so bili dovolj prebrisani, da so video posneli tako, da se obraz deklice na vidi, vendar je bilo kaj hitro jasno, za koga gre in da so hodili za njo, medtem ko so jo snemali. Ena od šolark je video objavila na TikToku. Eden od dečkov, ki obiskuje isto šolo kot napadena 13-letnica, je poskušal na razgovoru pri ravnatelju 'prodati' zgodbo, da gre za nov ples s TikTok-a, na koncu pa je le priznal, je za medije povedala mama 13-letnice, ki tudi sama boleha za rahitisom.

A kot pravi, je bilo v njenih šolskih dneh drugače in so ji sošolci pomagali nositi šolsko torbo, pazili so, da ne pade in da se ne bi kje poškodovala. "Danes tega ni več. Otroci so kruti, nehumani in brez empatije, to pa prihaja iz njihovih družin," je prepričana. Prosila je učiteljico, naj otrokom pojasni, kakšno bolezen ima hčerka in nekaj časa naj bi bilo vse v redu. Potem pa naj bi se našel deček, ki je hčerki navrgel "poglej, kakšne krive noge imaš". Od tu naprej se je samo še slabšalo.

Kot še dodaja mama, je tudi sama občasno deležna nasilja. Ob priliki je pazila bratovega otroka v parku. Vzpenjal se je na tobogan, na katerega sta druga dva otroka metala kamenje. "Njuno mamo sem prosila, naj ju umiri. Ona pa je stresla name kup žaljivk in da naj se umaknem iz parka s temi krivimi nogami. Mene se to ne dotakne, ampak ta mati uči svoje otroke vedenja," še dodaja mama 13-letnice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  20 .03. 2023 ob  15: 52
niso krivi samo starši in nanka samo učitelji ne. je kriv anka sistem u kapitalizmu se samo tekmuje kdu bo narbolši kdu bo prvi. Če si drugi vre nisi nč vreden in si vre zguba. Samo glejte po televižjon kdu bo prvi u kuhni kdu bo prvi na kmetiji kdu bo prvi na talentih use eno samo tekmovanje. In zdej ti uči mularijo da je neki vreden anka tisti ki ne more tekmovat sz drugimi ker ma eno hibo. Je ena gran žalost use skupi. Meni je blo bulše en bot smo bli bol kompanija usi skupi taki inu drugačni.
vseved |  20 .03. 2023 ob  11: 56
11
Velik del odgovornosti nosijo starši.
bubobubo |  20 .03. 2023 ob  11: 49
vsak dan več mladostniškega nasilja, na spletu itak ne najdeš drugega kot nasilje in vse možne bedarije tega sveta, ni čudno, da se potem dogajajo take stvari, nerazumno je tudi, da staršev sploh ne zanima kako se njihova mularija obnaša in kaj počne, prepuščena je sami sebi in potem so rezultati pač takšni
ZigaZois |  20 .03. 2023 ob  10: 47
17
Žal imajo tako percepcijo. Psihopati in nasilneži izgledajo bolj samozavestni in žal tudi uspešnejši.
Vzpodbuja se tekmovalnost. Uspeh se pohvali, slaba dejanja pa se ne graja, ker to ni vzgojno.
Tako napredujejo najglasnejši v skupini in ne najboljši. Kdor je pripravljen čez vse moralne norme je nagrajen.
Zelo dober zgled za otroke.