JE GANTARJU USPELO PREPRIČATI VLADO? Danes naj bi zaostrila ukrepe in zaprla državo

Slovenija

Vlada bo na današnji seji odločala o trajanju ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je v sredo napovedal, da bo večino dosedanjih ukrepov zagotovo podaljšala, morebitne spremembe pa so odvisne od skupne presoje. Premier Janez Janša pa je napovedal, da bodo potrebni dodatni napori, da obvladamo virus. Neuradno je sicer slišati, da se vlada nagiba k še strožjih ukrepom in zaprtju države, kot ga je predlagal zdravstveni minister Tomaž Gantar.

Vlada se bo danes najprej seznanila z epidemiološko sliko in predlogom zaostrovanja ukrepov ter stališčem svetovalne skupine, na tej podlagi pa iskala rešitve. "Zagotovo bo večina ukrepov podaljšanih. Ali bo dodan še kakšen ukrep ali bo kakšna sprememba, pa v tem trenutku še ne vemo," je v sredo dejal Kacin.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je namreč v minulih dneh predlagal še strožje ukrepe za zajezitev širjenja epidemije. Meni, da bi glede na epidemiološko sliko morali za 14 dni omejiti nenujne dejavnosti, tudi javni promet. Predvsem pa v tem času po njegovem mnenju še ne bi smeli sproščati ukrepov, saj še nismo dosegli dovolj stabilnega stanja. Medtem pa je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek spomnil, da je ta kriza zdravstvena in ekonomska, zato so pri ukrepih nujni kompromisi.

O morebitnem zaostrovanju ukrepov je v sicer v sredo potekalo več sestankov, v katerih je sodelovala tudi svetovalna skupina pri ministrstvu za zdravje. Prav tako so se na to temo v sredo pogovarjali predsedniki koalicijskih strank, a podrobnih informacij o dogovoru niso dajali. Je pa premier Janez Janša na Twitterju napovedal, da bodo potrebni dodatni napori za obvladovanje virusa, zavarovanje zdravja in življenja ranljivih ter za razbremenitev zdravstvenega sistema.

Po neuradnih informacijah Kanala A so predsedniki koalicijskih strank dosegli dogovor o dodatni zaostritvi ukrepov. V obdobju dveh tednov naj bi tako delovale samo nujne storitve, zasebno druženje bo omejeno, šole bodo ostale zaprte. Obvezna naj bi bila testiranja zdravstvenih delavcev, večina izjem pri prečkanju državne meje brez karantene ali negativnega testa, pa naj ne bi več veljala.

IDEALNI POGOJI ZA DELO TIK OB MORJU: Izberite si poslovni prostor v koprski marini

Marina Koper d.o.o. v na novo zgrajeni stavbi na Kopališkem nabrežju, ki se dizajnersko in funkcijsko popolnoma sklada z okoljem, tj. morjem in plovbo, prodaja prostore za pisarniške, trgovske ali storitvene namene, v skupni izmeri približno 1.000 kvadratnih metrov.

Vlada bo še ta teden po napovedi Janše formalno potrjevala tudi nacionalni načrt za cepljenje proti koronavirusu. Priprava načrta po njegovih navedbah poteka v skladu s smernicami Evropske komisije, ki izvaja tudi skupno naročilo za cepivo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukurux |  12 .11. 2020 ob  16: 12
Vozim po pravilih in vedno naredim celo kolono nervoznih za sabo...
vseved |  12 .11. 2020 ob  15: 42
-6
Ma nehajte že enkrat nabijat! Ni vlada kriva , da ste egoisti , da vidite samo sebe. Ni vlada kriva da se zbirate po parkiriščih, garažah, kočah ! Ni vlada kriva , da ne znate biti doma z družino ne da bi se kregali in bili nasilni!
čarli |  12 .11. 2020 ob  13: 52
Gospod Gantar, ko bo zaradi vas prazen hladilnik in ko ne bo več kaj za potešit lakoto, bomo potrkali na vaša vrata, saj ste si v času ministrovanja, nabrali dovolj financ.
In tudi denar, kateri vam daje farmacija, da bluzite, bomo našli.
Tom |  12 .11. 2020 ob  10: 44
Oba, Janša in Gantar bosta naredila vse, da zapreta državo in ljudi zaprejo v kletke, ker potem tudi kongres Desus-a odpade in posledično ponoven prihod Erjavca na sceno , ki se ga oba tako bojita! Samo za oblas gre in s tem pridobljene privilegije !
Obala1 |  12 .11. 2020 ob  10: 15
23
Gantar je navaden lakaj v rokah farmacije ( verjetno ga dosti placajo vendar dela točno po navodilih )...Gantar go home ...vendar prosim ne na obalo ker te tukaj imamo poln k....
Tiramola  |  12 .11. 2020 ob  08: 56
-8
Ne kupujte kitajskih izdelkov. Edino tako bo virus izginil. Lp