JE BILO UKREPANJE PO POSILSTVU ZADOSTNO? Iz doma upokojencev pravijo, da so k zadevi pristopili "resno in z vso odgovornostjo"

Kronika

Na območju Policijske uprave (PU) Koper kriminalisti preiskujejo sum kaznivega dejanja posilstva v enem od zavodov na tem območju, so potrdili na omenjeni policijski upravi. Mediji smo v zadnjih dneh poročali, da naj bi v Domu upokojencev Postojna eden od stanovalcev posilil sostanovalko, drugo pa poskusil posiliti.

Iz Doma upokojencev Postojna so v četrtek sporočili, da so k zadevi pristopili "resno in z vso odgovornostjo", o sumih pa da so obvestili tudi policijo, ki preverja okoliščine. "Pogovorili smo se z obema stanovalcema in svojci in našli rešitev za takojšnjo premestitev znotraj doma," je v odzivu na dogajanje zapisala direktorica doma Alenka Curk.

Predlog za premestitev stanovalca je podala tudi komisija za sprejem, odpust in premestitev v tem domu, pri iskanju druge nastanitve pa so se obrnili tudi na pristojni Center za socialno delo.

"Soglasna spolnost v domovih starejših občanov seveda ni tabu in vanjo ne posegamo. V izjemnih primerih vprašljivega soglasja oz. privolitve pa moramo in želimo storiti vse potrebno za zaščito naših stanovalcev in tako smo tudi ravnali," je še zapisala direktorica.

Upokojenec naj bi sicer za prvo dejanje prejel ustni opomin, za drugo pa pisni. Sum kaznivega dejanja posilstva preiskuje tudi policija. Po zaključeni preiskavi osumljencu sledi kazenska ovadba, več informacij pa sledi v prihodnje, so še sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija