JE 27-LETNI SPLITČAN IZGINIL ZARADI IZZIVA? Zasebni detektiv razkril zanimivo možnost, zakaj ga ne najdejo (VIDEO)

Kronika

Iskanje 27-letnega Splitčana Mateja Periša, ki je neznano kam v Beogradu izginil tik pred novim letom, se nadaljuje. In še vedno buri duhove. Svoje mnenje o primeru je povedal tudi zasebni detektiv, ki je že večkrat delal na nenavadnih primerih pogrešanih oseb. Pogovarjal naj bi se tudi s fantom, ki pozna Matejevo družbo in razkril, kaj bi se lahko zgodilo na usodno noč, pišejo hrvaški mediji.

Srbski zasebni detektiv Braca Zdravković je eden izmed prvih, ki je opozoril na detajl taksista s posnetka, ki je zaokrožil takoj po Matejevem izginotju, ter primer Matejeve prijateljice Maje Sopta, ki se ni odzvala na Perišev klic tik na usodno noč. Kot sama trdi, naj bi ji težave povzročalo parkiranje v snegu in ledu, a detektiv trdi, da takšnih vremenskih razmer tistega večera ni bilo. V svoji oddaji na YouTubu je razkril vlogo ribičev v iskanju.

"Zelo dobro so organizirani, iskanja so se lotili resno. 30 jih je razdeljenih v izmene, ko vidijo kaj sumljivega v reki, gredo s čolnom do tistega mesta in preverijo, za kaj gre. Uporabljajo tudi sonar, ki se sicer uporablja le v posebnih primerih iskanja pogrešanih oseb. V nekaterih situacijah se sonar uporablja tudi za postavljanje mrež, kjer so jate rib. Zdaj pa so ribiči ribolov postavili v ozadje in se v celoti posvetili iskanju," je pojasnil detektiv.

Povedal je, da je v tem delu Donave v zadnjih 30 letih izginilo okoli sto ljudi. Sava se namreč le nekaj sto metrov od kluba, iz katerega je izginil Matej, izliva v Donavo, tako da iskanje zajema tudi to reko.

Po mnenju Zdravkovića bi morali mladeniča iskati gorvodno, ob tem pa je spomnil na 30 let star primer pogrešanega moškega. V tistem primeru se je oseba zataknila za eno od bark, ki je truplo nato odpeljala navzgor po reki. To bi se morda lahko zgodilo tudi s Perišem, ki bi ga barka lahko odpeljala vse do Dunaja.

Je šlo za izziv, nekakšen triatlon?

Zasebni detektiv je razkril tudi, da se je pred kratkim pri njem oglasil fant, ki pozna Mateja in prijatelje, s katerimi je Splitčan prišel na silvestrovanje v Beograd: "Med drugim mi je povedal, da ima družba rada medsebojne stave ali 'challenge' oziroma izzive, da torej enega izzovejo, da nekaj naredi. Tudi v primeru Matejevega izginotja je bil morda kriv izziv."

"Morda je bil izziv nekakšen polnočni triatlon: nekaj kilometrov teka, plavanje, potem pa recimo še sto sklec. Morda je Matej na prigovarjanje prijateljev pretekel kilometer in pol, skočil v Savo in zaplaval proti Gotiku, vse to zaradi stave. Če je to res, ve samo njegova družba," razmišlja Zdravković, ki pa je poudaril, da je to le ena od teorij, niti ne njegova, ampak od fanta iz Splita, ki se mu je oglasil.

Detektiv sicer zavrača možnost samovoljnega skoka v Savo in plavanja, saj trdi, da nihče ne more skočiti v Savo s tistega mesta prostovoljno in preživeti, pišejo hrvaški mediji. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija