JAVNI RAZPIS ZA NOVE PONUDNIKE ŠTUDENTSKE PREHRANE NA PRIMORSKEM: Študentom bi omogočili kvalitetnejše obroke, gostincem pa obisk tudi izven sezone

Koper

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) se zaveda pomanjkanja ponudnikov študentske prehrane na Primorskem, zato spodbuja vse gostince na Primorskem, da se prijavijo na javni razpis za ponudnike subvencionirane študentske prehrane.

Možnost prijave imajo vsi ponudniki prehrane, ki bi se želeli približati tudi študentom. Novost razpisa je možnost prijave tako z lokalom, kot z lokalom in dostavo ali samo z dostavo. Vsem zainteresiranim ponudnikom prehrane je javni razpis na voljo na mddsz.gov.si, rok za prijavo pa je 24. 8. 2021. Več o študentski prehrani si zainteresirani lahko preberejo tudi na spletni strani študentska-prehrana.si.

Ponudniki, ki bodo izbrani, bodo študentsko prehrano lahko ponujali od 1. 1. 2022 do 31. 12. 2022.

S spodbudo gostinskim ponudnikom želi ŠOUP povečati izbor restavracij, ki bi jih imeli študenti na voljo v prihodnjem letu. Študentom bi tako omogočili več izbire pri kvalitetnem prehranjevanju, gostinci pa bi si zagotovili obisk tudi izven sezone.

ŠOUP poudarja še, naj gostincev ne skrbi sama razpisna dokumentacija. Čez izpolnjevanje dokumentacije jih bodo vodila jasna navodila. Teh se je potrebno držati tako pri izpolnjevanju kot skozi celotno razpisno obdobje.

Za vsa morebitna vprašanja se zainteresirani lahko obrnejo na e-pošto prehrana@soup.si ali telefonsko številko 05 662 62 21, dosegljivo od ponedeljka do petka od 10.00 do 12.00.