JAVNEMU SEKTORJU BO DANES IZPLAČAN REGRES: Nekateri bodo majsko plačo prejeli kasneje

Slovenija

Zaposleni v javnem sektorju bodo danes dobili izplačan letošnji regres za letni dopust. V skladu z dogovorom, ki so ga sklenili vlada in sindikati, jim letos pripada regres v višini 1050 evrov. Danes bodo dobili izplačanih 1024 evrov, preostanek v višini 26 evrov pa ob izplačilu majske plače, torej med 10. in 15. junijem.

Po zakonu zaposlenemu pripada regres najmanj v višini minimalne plače, kar bi za letos pomenilo 1024 evrov, vendar dogovor med vlado in sindikati predvideva 26 evrov več. Kot je po potrditvi dogovora na vladi pojasnil minister za javno upravo Boštjan Koritnik, bo z majsko plačo izplačan del, namenjenih kritju morebitnih stroškov zaradi spremembe izplačilnega dne oz. stroškov, ki bi javnim uslužbencem nastali na banki.

Dogovor namreč prinaša tudi premik izplačilnega dneva plače za tiste, ki so doslej plače dobili pred 10. dnem v mesecu, kar velja recimo za državne organe, ki so vključeni v sistem MFeRAC, in dejavnost vzgoje in izobraževanja ter kulture. Za tiste, ki so že sedaj imeli plačilni dan določen 10. ali kasneje, na primer v zdravstvu, pa ostane plačilni dan enak.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  04 .06. 2021 ob  07: 21
Pa kaj ste zdravi? Kritje stroškov banke za birokrate!