JASNO, A Z OPOZORILOM: Danes in v naslednjih dneh bo meja presežena

Slovenija

Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 11, na Goriškem in v Vipavski dolini do 13 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, po nekaterih nižinah bo zjutraj in deloma dopoldne megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -3, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 6 do 11, v notranjosti Primorske do 13 stopinj Celzija.

Opozorilo

Danes in v naslednjih dneh so pričakovana preseganja dnevne mejne vrednosti PM10 v večjem delu celinske Slovenije. Visoke ravni so posledica temperaturnega obrata, ki zadržuje onesnažen zrak v nižinah. Kljub sončnemu vremenu se znatnega znižanja ravni delcev ne pričakuje.

Obeti

V četrtek se bo po dokaj jasnem in ponekod meglenem jutru oblačnost povečala, popoldne bo v severovzhodnih krajih lahko padla kakšna kaplja dežja. V petek bo delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti, ki bo v vzhodnih krajih občasno precej gosta. Po nekaterih nižinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla.

Vremenska slika

Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Balkanom in vzhodno Evropo. V višinah se ob šibkih vetrovih nad našimi kraji zadržuje suh in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes in v sredo bo precej jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se bo občasno zadrževala tudi ob severnem Jadranu.

Biovreme

Danes in v sredo bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden, le v kotlinah s hladnim zrakom bo občasno povečano onesnaženje zraka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  30 .01. 2024 ob  12: 31
Zdaj ko nam hočejo ukinit peči na drva se vedno pogosteje povečuje onesnaženost s PM delci. Ma naj grdo oni v PM.