JANŠO POVABILI V BRUSELJ NA POGOVOR GLEDE MEDIJEV V SLOVENIJI: Vabilo dobila tudi kulturni minister Simoniti in direktor RTV Kadunc

Slovenija

Evropska poslanka z Nizozemske Sophie In 't Veld (Renew/D66) je na pogovor v Bruselj povabila premierja Janeza Janšo v okviru skupne razprave o medijih v Sloveniji, ki bo predvidoma marca. Ob tem je izrazila upanje, da bo premier vabilo sprejel, je poročala TV Slovenija.

Evropska poslanka, ki vodi skupino za spremljanje spoštovanja demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic v okviru odbora Evropskega parlamenta za državljanske pravice, pravosodje in notranje zadeve, je dejala, da so vabilo na skupno razpravo poleg premierja prejeli še minister za kulturo Vasko Simoniti, direktor urada vlade za komuniciranje Uroš Urbanija, generalni direktor RTV Igor Kadunc ter varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski.

"Kot smo storili že pri drugih državah, Malti, Slovaški, Bolgariji, Belgiji, bomo seveda povabili premierja, ministre ter druge relevantne predstavnike, da nam predstavijo svoja stališča. Za nas ni pomembno, ali pripadajo desnici ali levici. Pomembna so dejstva, pogovori, da vemo, kaj se dogaja," je še dejala evropska poslanka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  23 .02. 2021 ob  09: 01
uboga poslanka bo morala poslušati o pohodu v Jajce, o izobraževanju v Kumrovcu, o tem, da so ga vrgli iz partije in njegovega pisma za ponovni sprejem niso niti prebrali, o zaporu iz katerega so ga rešili tovariši komunisti, protestniki in ljudska milica, ki je protestnike varovala varovala, junaškem boju za osamosvojitev, okrivosodju, ki je dovolilo, da je primer patria zastaral, o ukradenih volitvah in o nehvaležnem narodu, ki ga niti policijski teror ne more ustaviti......