JANŠA V KOPRU: To nam je povedal o Levici in migracijah (VIDEO)

Koper

Janez Janša, vodja Slovenske demokratske stranke (SDS), je danes v Kopru gostoval na javni tribuni in pogovornem večeru na temo 'migracije in varnost Slovenije', ki jo je organizirala SDS Koper. To pa ni bilo po okusu lokalnega odbora stranke Levica. Dogodku so očitali, da seje strah in sovraštvo, hkrati pa so izrazili nezadovoljstvo, da se je tribuna odvila v Gledališču Koper, ki ga je SDS sicer najela in plačala po komercialnih cenah.

Ko je mestni odbor SDS Koper prejšnji teden napovedal organizacijo javne tribune o migracijah in varnosti, se je dogodek danes odvil v Gledališču Koper, kjer je bil gost predsednik stranke Janez Janša. Lokalni odbor Levice je poslal pisno izjavo, v kateri so zapisali, da ne želijo, da se v prostoru, namenjenem umetnosti, odvijajo dogodki, ki širijo strah, sovraštvo in ksenofobijo.

Reakcije so se odrazile tudi na socialnih omrežjih, in obisk Janeza Janše v Kopru je celo varovala policija. Jure Colja, koprski občinski svetnik iz SDS, je v odgovoru na očitke Levice dejal, da gre za stalno prakso Levice, da označujejo ljudi, ki se z njimi ne strinjajo, za ksenofobe, sejalce sovraštva in celo fašiste.

Direktorica koprskega gledališča, Katja Pegan, pa je pojasnila, da sledijo politiki, ki omogoča politične debate v gledališču. Kljub kritikam se zavzemajo za raznolikost dogodkov, vključno s političnimi dialogi.

In kaj odgovarja Janez Janša na reakcije Levice? "Gre za aroganco oblastnikov, kakršno smo poznali pred letom 1990, in ta aroganca se bo končala, prav tako kot se je takrat," pravi Janša.

"So migracije in so ilegalne migracije, torej prihod tistih, ki niso povabljeni. Slednje so grožnja varnosti, socialnemu redu in tudi ekonomiji. Slovenija ima trenutno velik problem z ilegalnimi migracijami, tako kot tudi večina Evrope. Glede na to, da smo majhna država, je to za nas toliko večji problem. Statistike kažejo, da je bilo lani ugotovljenih nedovoljenih prehodov preko 60.000. Lahko sklepamo, da je bilo vseh ilegalnih prehodov meje najmanj trikrat več. Sosednje države in celotna Evropska unija, še posebej zdaj, ko smo pred volitvami v evropski parlament, zaostrujejo migrantsko politiko. Namreč ta grožnja, tako varnostna kot socialna in ekonomska, je čedalje večja in zadnji čas je, da se vlada glede tega strezne," je Janša jasen glede problematike ilegalnih prehodov meje.

Poleg tega meni, da imamo na meji s Hrvaško absurdno situacijo. "Tisti, ki ima vse dokumente in želi legalno vstopiti v državo, mora te dokumente pokazati na mejnem prehodu in izgublja čas, medtem ko tisti, ki teh dokumentov nima ali pa jih je vrgel stran in želi ilegalno priti v državo, enostavno reče prvi policijski patrulji, ki jo sreča po prehodu meje: 'Azil' in tako dobi brezplačen prevoz v azilni dom, žepnino, nastanitev ter mirno čaka na azilni postopek. Če se mu na koncu zdi, da azil v Sloveniji ne bo odobren, vzame pot pod noge in gre naprej v sosednjo državo, ki ga običajno oziroma velikokrat ujame, ga vrne nazaj Sloveniji in zgodba se ponovi. Sistemski pristop je napačen," prepričano zaključi Janez Janša.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
japajade |  18 .01. 2024 ob  18: 21
Pol komentarja ste zbrisali na regionalu , kar pomeni, da ste slabši od sds in ne vredne, da se poimenujete kakršenkoli medio !
japajade |  18 .01. 2024 ob  18: 20
JJ je zopet presegel camera sebe, ko je deal, citiram: "Gre za aroganco oblastnikov, kakršno smo poznali pred letom 1990, in ta aroganca se bo končala, prav tako kot se je takrat," ... in jaz še vedno upam, da bo tako, ker je bił JJ del teh oblastnikov !
In še v poduk desničarski neuki raji, katere je JJ prišel preštet, koliko njih blejajo po njegovo ! Tako veliko govora o totalitarizmu režima pod Titom in času, ki smo ga baje po njegovo oblastjo mukoma preživljali , predvsem položeno v ušesa Colji
manemebasat |  18 .01. 2024 ob  18: 13
-1
Zaradi gnojev kot si ti gre Slovenija v kurac!
vseved |  18 .01. 2024 ob  16: 44
@nabasani,ti si res en revček.
manemebasat |  18 .01. 2024 ob  15: 49
-4
Levicarskim bedakim ni jasno, da bodo njihove hcerke morale nositi burko. BEDAKI BLESAVI!
manemebasat |  18 .01. 2024 ob  14: 08
-9
Gnusne muzije VEN IZ SLOVENIJE! ! ! In ce se s tem ne strinjas, nisi zaveden/dna Slovenec/ka!
Ištrijan |  18 .01. 2024 ob  11: 22
15
In kaj imamo mi v Istri veze s Slovenijo, sploh pa s partijo SDS? NIČ! V Istri smo od vedno govorili in se razumeli v "slovenščini", "hrvaščini" in "italijanščini" (vsi 3 z lokalnimi prilagoditvami), to seveda gre tistim pravim zlovencem od tam gor zelo močno v nos in tega ne prenesejo, ker si želijo, da bi bili med seboj skregani in se sovražili, na ta način je lažje voditi (beri: pleniti) Istro. Slovenija na Istro od vedno gleda kot na plen, na Istrijane pa kot nebodigatreba, ki jim ne gre zaupati. Dejstvo je, da smo mi drugačni od slovencev, po mišljenju, po obnašanju, po navadah, običajih itn.

Žal se z vse večjim preseljevanjem (beri: migrantov iz Slovenije v Istro) kulturna krajina Istre močno spreminja. Žal se po naših ulicah vse manj sliši šrajanja po naše in vse več nekih spakedravskih slovenskih dialektov, kjer človeka prav bolijo ušesa jih poslušat. V gostilnah in trgovinah ne dobiš več domačina, ki bi te postregel ampak same forešte, ki ne znajo niti kaj je "bičikleta". To je res žalostna kolonizacija Istre. In to je seveda načrt SDS, ker je tukaj (z razlogom in povsem upravičeno) dobivala po nekaj promil glasov. Z migranti iz Slovenije pa se to žal spreminja. Skratka, SDS je stranka razkola, sovraštva, intrig in seveda skorumpirana do obisti....pa še jajca radi trejo če ni po njihovo....sej se še spomnete?!
bubobubo |  18 .01. 2024 ob  11: 06
17
SDS ni ravno po mojem izboru, dam pa prav Janši kar je povedal glede migracij, še malo pa bomo v rangu problemov Italije, Nemčije in Francije glede migrantov, res " lepa in brezskrbna" prihodnost nas čaka
vseved |  18 .01. 2024 ob  09: 21
Janša je domoljub in zaveden slovenec samo ko je v opoziciji.
Silvana63 |  18 .01. 2024 ob  08: 26
@Zvitalisica
Kako pa lahko govorijo gradbinci, smetarji, delavci v Luki Koper? Aja, za taka dela jezik ni pomemben. Dosti ljudi govori slovensko, pa bi za potrebo bili tiho in ne delali sramote.
vseved |  18 .01. 2024 ob  08: 10
10
Žalostno je, da desnica nima na čelu stranke drugega človeka kot pokvarjenega komunista.
Martin Kacur |  18 .01. 2024 ob  06: 56
@zvitalisica

Za to je bolje, ker slovenci nočemo več delat.
1