JANŠA SKLICAL SVET ZA NACIONALNO VARNOST: Govorili bodo o nacionalno varnostnih vidikih agresije Ruske federacije na Ukrajino

Slovenija

Premier Janez Janša je za danes ob 18. uri sklical sejo sveta za nacionalno varnost, na kateri bodo spregovorili "o nacionalno varnostnih vidikih agresije Ruske federacije na Ukrajino", so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Predsednik vlade je na sejo povabil predsednika republike Boruta Pahorja, predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča, predsednika državnega sveta Alojza Kovšco in predsednika največje opozicijske stranke v DZ Marjana Šarca (LMŠ).

Poleg njih pa še direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Janeza Stuška, direktorja Obveščevalno-varnostne službe ministrstva za obrambo Jaroša Britovška, direktorja urada vlade za informacijsko varnost Uroša Sveteta in načelnika generalštaba Slovenske vojske generalmajorja Roberta Glavaša, so navedli v premierjevem kabinetu.

Slovenska vlada je sicer na petkovi izredni seji o aktualnih razmerah glede ruske vojaške agresije v Ukrajini sprejela odločitev o omejitvah v slovenskem zračnem prostoru. Z njimi bo vojaškim letalom zavezniških držav omogočena poenostavljena uporaba zračnega prostora za prelete v primerih razmeščanja enot na vzhodnem krilu Nata, so sporočili po seji vlade.

Kot so dodali, bo ob tem zagotovljena ustrezna koordinacija s civilno kontrolo zračnega prometa, omejitve pa ne bodo vplivale na izvajanje rednega letalskega prometa.

Razpravljala in sprejela je tudi nekatere dodatne ukrepe kriznega odzivanja ter sprejela sklep o pomoči Ukrajini v vojaški opremi, so še sporočili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
AI2022 |  27 .02. 2022 ob  10: 54
Naši ne potrebujejo odločitev o preletu vojaškega letalstva. F 16 falcon,Tomcat, F18 Hornet,... itd, niti ne opazi, da je preletel zeleno oazico.
 |  26 .02. 2022 ob  20: 06
jeba bo to za rusijo
ko se lolek bolek tonin spravi proti rusiji bo jeba
kakšna rusije dej nam zapre pipo za plin zmrzne pol evrope
kakšni fakerji smo slovenci tle ajmeeeee
Obala1 |  26 .02. 2022 ob  20: 05
JJ je lobiral ko so njegovi shiptarji hoteli svojo državo ....zdaj ko to hoče Donbas ga to takoj moti ...preveč navijaš za ta tvoje shiptarje, skuliraj se malo
vseved |  26 .02. 2022 ob  18: 40
Največja nevarnost za slovenijo je ta vlada!