JANŠA SE JE BEOVIĆEVI ZAHVALIL ZA NJENO SVETOVANJE: Podelil ji je veliko priznanje

Slovenija

Predsednik vlade Janez Janša je infektologinji in nekdanji vodji svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojani Beović danes podelil spominski znak za njeno delo in požrtvovalnost v boju proti covidu-19, je vlada sporočila na Twitterju.

Beovićeva je širši javnosti postala znana v času epidemije, ko je kot vodja svetovalne skupine za covid-19 skupaj z drugimi člani skupine in strokovnjaki vladi svetovala glede ukrepov za zajezitev epidemije, ukrepe za zamejitev širjenja okužb z novim koronavirusom razlagala javnosti in spodbujala k njihovemu upoštevanju.

Predsednik vlade ???????? Janez Janša je danes prof. dr. Bojani Beović podelil spominski znak za njeno delo in požrtvovalnost v boju proti COVID-19.

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Sreda, 24. februar 2021

Sicer je Beovićeva, ki je infektologinja na ljubljanski kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja ter predavateljica na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, v četrtek prevzela vodenje Zdravniške zbornice Slovenije ter zapustila mesto vodje svetovalne skupine za covid-19.

Spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19 se lahko podeli medicinskemu osebju, pripadnikom civilne zaščite, policije in vojske ter drugim domačim in izjemoma tudi tujim posameznikom, skupinam, samoupravnim lokalnim skupnostim, gospodarskim družbam, zavodom, društvom, nevladnim in drugim organizacijam, ki so aktivno sodelovale pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19. Doslej so ga že prejeli tako posamezniki kot tudi ustanove.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  25 .02. 2021 ob  11: 43
Priznanje za neuspešno spopadanje z epidemijo. Ne pozabiti nagraditi še Fafangla, da se ne bo spet užalil.
kokodek |  25 .02. 2021 ob  09: 59
zdaj pa z vso silo v privatizacijo zdravstva, haha