JANŠA 'PODVIZAL' PAHORJA: Vlada mora najkasneje do konca tedna sprejeti dodatne ukrepe!

Slovenija

Premier Janez Janša predlaga predsedniku republike Borutu Pahorju, naj srečanje z vodstvi parlamentarnih strank, ministrstvom za zdravje in svetovalno skupino za covid-19 skliče v petek zvečer ali čez vikend. Vlada mora namreč po njegovih navedbah zaradi zaskrbljujoče hitrega naraščanja okužb do konca tedna sprejeti dodatne ukrepe.

Janez Janša

Kot so sporočili iz kabineta predsednika vlade, je namreč ministrstvo za zdravje na podlagi stališča posvetovalne skupine oblikovalo dodatne predloge za zaustavljanje tretjega vala epidemije koronavirusa, ki je zajel večji del Evrope in z njo tudi Slovenijo.

Po Janševih navedbah je glede na zaskrbljujoče hitro naraščanje okužb in obolelih s covidom-19 vlada prisiljena obravnavati in sprejeti ukrepe najpozneje do konca tega tedna. Glede na dogovor, sprejet na zadnjem srečanju stroke in parlamentarnih strank, premier Pahorja prosi, naj čim prej skliče nadaljevalno srečanje, na katerem bo ministrstvo za zdravje ob navzočnost svetovalne skupine strankam predstavilo svoje predloge prej, preden jih bo obravnavala vlada. Po poročanju nekaterih medijev bi sicer strokovna skupina vladi lahko predlagala, da bi zaradi naglega širjenja epidemije in vse več bolnih v bolnišnicah od 1. do 12. aprila povsem zaprli državo.

Borut Pahor

Premier je še dodal, "da so predstavniki opozicije na prvem srečanju posebej poudarjali, da bi si želeli podrobnejšo seznanitev z ukrepi prej, preden so ti sprejeti, vlada pa s pozivom predsedniku republike o sklicu tega sestanka upošteva pozive opozicije". Pahorju je tudi predlagal, da bi se srečanje izvedlo javno, "saj bi se tako lahko vsi seznanili s predlogi in dilemami, s katerimi se moramo soočiti".

Janša predlaga, da bi to srečanje potekalo v petek zvečer oziroma v soboto ali nedeljo, pri čemer poudarja, da mora vlada o ukrepih za zaustavljanje tretjega vala epidemije odločiti najpozneje v nedeljo zvečer.

Za kdaj bo Pahor predlagal omenjeno srečanje, zaenkrat še ni znano.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  25 .03. 2021 ob  14: 28
In nobenega dvoma ni, da največja šleva med predsedniki po letu 1991, in janšev "galoppino", ne bo pohlevno poslušal in ubogal svojega šefa.

Pričakovati bi bilo, da Pahorja po koncu predsedniškega mandata (beri: vsesplošni ustrežljivosti in lakajavosti janši in njegovi partiji) čaka kakšna dobro plačana funkcija znotraj partije SDS, s svojim dosedanjim ravnanjem si je to več kot zaslužil.