JANŠA NAPOVEDUJE NOVO ZAPIRANJE DRŽAVE: "V to bomo prisiljeni zaradi neodgovornega obnašanja"

Slovenija

V Sloveniji ni spirale nasilja, je pa spirala dviga koronavirusnih okužb, je na poslansko vprašanje Luke Mesca (Levica) v državnem zboru odgovoril premier Janez Janša. Zaradi neodgovornega obnašanja smo v Sloveniji pred tem, da bomo ponovno prisiljeni uvajat ukrepe, ki bodo zapirali javno življenje in gospodarstvo, je dejal.

Luka Mesec

Koordinator Levice Luka Mesec je predsednika vlade spraševal, kako namerava pripomoči, da se Slovenija ne bo znašla v "začaranem krogu nasilja", kakršnega smo videli na protestih pred dvema oz. tremi tedni. Janši pa je očital neodgovorno obnašanje.

Ob "teh tako imenovanih nenasilnih protestih je bilo poškodovanih 40 policistov, pa nekaj lažje poškodovanih izgrednikov, kot smo zasledili v medijih. Ko te številke postavimo pred sabo, je popolnoma jasno, kdo izvaja nasilje," mu je odgovoril Janša.

Janez Janša

Poudaril je, da v Sloveniji ni spirale nasilja, je pa spirala dviga okužb. Kot je dejal, Slovenija od "tistega slavnega protesta" 5. oktobra beleži najhitrejšo rast okužb v Evropi in ponoven pritisk na bolniške postelje in intenzivne oddelke. Verjetno pa lahko v naslednjem tednu pričakujemo še višje kroge te spirale.

"Zaradi neodgovornega obnašanja, ki ga zagotovo ni povzročila policija ali pa vlada", je po Janševih besedah Slovenija pred tem, da bodo ponovno prisiljeni uvajati ukrepe, ki ne bodo ukrepi PCT, ampak bodo ukrepi, ki bodo ponovno zapirali javno življenje in gospodarstvo, povzročali dodatno škodo, zavirali okrevanje po epidemiji in povzročali nove smrti.

Delež precepljenosti v Sloveniji je premajhen, da bi lahko PCT ukrepe spremenili v priporočila, je dejal predsednik vlade. Pri tem pa je izpostavil, da ob reakcijah sodišč, ustavnega sodišča, nekaterih pooblaščencev, v javnosti nastaja vtis, da so odloki tako samo priporočila. To pa, kot je dodal, dodatno pospešuje spiralo okužb.

Mesec je nasprotno menil, da se okužbe širijo po krajih, ki jih "vlada s spodletelo strategijo cepljenja ni sposobna zaščititi". "Pojdite malo okoli, pa poglejte, kdo še PCT pogoj, ki ste ga predpisali pred tremi tedni, preverja," je dejal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  18 .10. 2021 ob  19: 11
Sej ce dolocen odstotek ljudi nebi rabu hospitalizacije al celo podlegel virusu bi ze zdavnaj se vse sprostilo,zaradi teh primerov je v konvenciji za clovekove pravice drzava dolzna zavarovati zivljenja ljudi.
Dokler ne bodo vsi okuzeni prekuzeni ali cepljeni obstaja strah da bo vrsta pred vrati daljsa kot zmore kapaciteta medicinskega osebja obvladat in se lahko sesuje cel sistem.
Prides v ostarijo je guzva moras cakat pou ure,predstavljaj si da prides z zlomljeno nogo
Ištrijan |  18 .10. 2021 ob  18: 17
Sposojen komentar:

Direktorica CDC pravi naslednje in to je povedala že 30 julija

Today, some of those data were published in CDC’s Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR), demonstrating that Delta infection resulted in similarly high SARS-CoV-2 viral loads in vaccinated and unvaccinated people.


prevod z google


Danes so bili nekateri od teh podatkov objavljeni v CDC-jevem tedenskem poročilu o obolevnosti in umrljivosti (MMWR), ki dokazuje, da je okužba z delto povzročila podobno visoko virusno obremenitev SARS-CoV-2 pri cepljenih in necepljenih ljudeh.


Glavna danska epidemiologinja tudi pravi, da je čredna imnust s temi cepivi pač utopija


It is not realistic to achieve herd immunity, understood as meaning that we will not see any spread of infection at all,'” Tyra Grove Krause, the SSI’s acting academic director, told the Ritzau newswire. “We will still see infections with Covid-19, but we will not see serious complications to the extent that we have seen in the past, because the vaccine will protect us so well against serious disease.”


prevod z google


Ni realno doseči imunitete črede, kar pomeni, da sploh ne bomo videli širjenja okužbe, «je za novico Ritzau povedala Tyra Grove Krause, vršilec dolžnosti akademskega direktorja SSI. "Še vedno bomo opazili okužbe s Covid-19, vendar ne bomo videli resnih zapletov v obsegu, ki smo ga videli v preteklosti, ker nas bo cepivo tako dobro zaščitilo pred resnimi boleznimi."


Enako kot danska epidemiologinja pove glavni islandski epidemiolog


In the past two to three weeks, the Delta variant has outstripped all others in Iceland and it has become clear that vaccinated people can easily contract it as well as spread it to others, Þórólfur stated in a briefing this morning.


prevod z google


V zadnjih dveh do treh tednih je različica Delta prehitela vse ostale na Islandiji in postalo je jasno, da jo lahko cepljeni ljudje zlahka okužijo in razširijo na druge, je danes zjutraj izjavil Þórólfur.


Kot zgleda botsa moral ti in tista de facto lažnivka od logarce malo začet spremlja resno stroko, da ne boste trosili naokoli tako zavajoče informacije.


Primer portugalske oz najbolj precepljenje države na vsetu pa je primer v prasi, ki pove vse


Če pogledamo primer portugalske oz. primer najbolj precepljene države na svetu vidimo, da je bila portugalska 9. septembra po zemlejvidu ECDC kljub 80% polno cepljene CELOTNE populacije rdeča kot kuhan rak in sedaj ob celo 85% polno cepljene celotne populacije, kar pomeni, da so starejši nad 12 let v bistvu 100% precepljeni ter imajo še vedno PCT in maske (absurd ob takšni preceplejnosti) so še vedno rumeni ne pa zeleni.


Končajte se končno sprenevedat
Pjero Panin |  18 .10. 2021 ob  17: 26
V zacetku septembra so se cene delnic luke koper pocenile ker so se vlagatelji umaknili,posumil sem da se bo drzava spet zaprla,zdej vidim da zares hodi v to smer.
Mah se polovica je ostalo necepljenih,cudezi se ne dogajajo...kaksna bo prihodnost morda ista kot z predorom markovec ki se ga je delalo vec kot pet let,stali bomo na mestu in se gledali...
Gavioli naj spet zacne delat vsak vecer bomo organizirali zurke in prekuzli cel narod,bo koncno mir..zraven pa se dodatna hala za karanteno varjanta big brother,dva tedna odklopa
td |  18 .10. 2021 ob  17: 10
-9
Nedelja, vse gostilne in restavracije skoraj polne, nihče ne preverja (vsem za tri, ker se nam ni dalo čakat) PCT, niti ne vprašajo. Noter vse natrpano kot sardine, ... smo odnehali iskat.

Pustimo zdaj, da imamo največje govno na oblasti (in ja, podpiram čimprejšnje volitve), ampak ni pa vse laž kar pove. So sami ljudje krivi, da z neogovornim obnašanjem to počnejo. Da ne govorimo o antivaxx bedakih s protesti.
alfa |  18 .10. 2021 ob  17: 06
10
takoj sklicat predčasne volitve...narod zbudi se
damian |  18 .10. 2021 ob  17: 05
-16
cepilo edina via di fuga....
cepi se
Martin Kacur |  18 .10. 2021 ob  16: 09
-3
Če bi bila opzicija (bodoča vlada) kaj vredna bi vložila ustavno obtožbo in kazensko ovadbo zaradi blatenja ugleda države.
Ištrijan |  18 .10. 2021 ob  15: 53
18
Zpret bi morali tebe, Janša. Praktično niste sprejeli pravnega akta, ki bil skladern z zakoni ali ustavo! Že dobro leto torej z neistavnimi in z nezakonitimi ukrepi terorizirate ljudi. TO JE KRIMINAL!! Zato ste vi (cela ta vlada) tisti, ki bi morali biti čim prej zaprti, da nehate uničevat življenja (dobesedno!!) ljudi!
Obala1 |  18 .10. 2021 ob  15: 33
14
Sicer jaz imam eno boljso idejo …dejmo mi državo pustit odprto a zaprimo parlament …imam tudi idejo Kam z vami ki nam ze leta In leta pijete kri … brezplacne pocitnice all inclusive na Dobu, delat družbo Bavcarju In ostalim …za enega bom sam prispeval denar pa verjamem, da se bo hitro našlo v ljudstvu tudi tiste ki bi prispevali za ostale