JANŠA: "Končno dobre novice iz Bruslja"

Slovenija

Premier Janez Janša je danes prek Twitterja sporočil, da se je po telefonu slišal s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen. "Končno dobre novice iz Bruslja," je zapisal in pojasnil, da EU za omejitev širjenja koronavirusa zapira zunanje meje, uvaja prepoved izvoza medicinske opreme ter uvaja smernice za promet na notranjih mejah.

Kot je tvitnil Janša, EU zapira zunanje meje razen meja s Švico, Islandijo, Norveško in Veliko Britanijo, uvaja prepoved izvoza kritične medicinske in zaščitne opreme za boj proti novemu koronavirusu izven EU ter uvaja smernice za sprostitev tovornega prometa na notranjih mejah in usklajuje predlog izjem ob zapori notranjih meja za osebni promet.

Za torek je sicer že sklicana videokonferenca voditeljev članic EU, namenjena ukrepanju v boju proti širjenju novega koronavirusa, ki bo prva, na kateri bo kot slovenski premier sodeloval Janez Janša. Evropski voditelji so imeli videokonferenco o koronavirusu že prejšnji torek, ko so govorili o ukrepih za pomoč gospodarstvu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  17 .03. 2020 ob  00: 34
in to vse po tvoji zaslugi JJ ?! da se nov'š usrou
kokodek |  16 .03. 2020 ob  16: 59
-2
kakšno veselje za Janezka, bo zaprl južno mejo, da ne pridejo virusi