JANŠA IN ANDRIJANIČ NA SREČANJU Z GOOGLOM: Podpisali bodo memorandum o investicijah v slovenska znanja in rešitve

Slovenija

Predsednik vlade Janez Janša in minister, pristojen za digitalno preobrazbo, Mark Boris Andrijanič se bosta danes srečala s predstavniki družbe Google, s katerimi bosta spregovorila o dosežkih predsedovanja Slovenije Svetu EU na področju digitalne preobrazbe. Podpisali bodo memorandum o sodelovanju službe za digitalno preobrazbo z Googlom.

Na srečanju bodo podpredsednica za vladne zadeve in javno politiko pri Googlu za območje Evrope Annette Kroeber-Riel, vodja Googla za območje Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike Rowan Barnett, direktorica za javno politiko za območje srednje in vzhodne Evrope Marta Poslad in vodja za javne politike za območje srednje in vzhodne Evrope Igor Zgrabljić.

V ospredju pogovorov bodo dosežki slovenskega predsedovanja Svetu EU s področja digitalne preobrazbe ter konkurenčne prednosti Slovenije pri investicijah v informacijsko tehnologijo in v razvoj umetne inteligence, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Srečanju bo v predsedniški palači sledil podpis memoranduma med službo vlade za digitalno preobrazbo in Googlom.

Memorandum bo predstavljal temeljni dokument za izvedbo investicij s strani družbe Google v slovenska znanja in rešitve na področju digitalne preobrazbe, socialnega podjetništva in umetne inteligence.

"Sklenjen dogovor med službo vlade za digitalno preobrazbo in Googlom bo močno podprl digitalno preobrazbo slovenskega gospodarstva in družbe, saj bo omogočal številne projekte, preko katerih bodo mladi, podjetniki, institucije in javne ustanove dostopali do znanj s področja digitalnih veščin, umetne inteligence in socialnega podjetništva ter sredstev za zagon projektov," so prepričani na vladni službi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stiv Rivs |  09 .12. 2021 ob  13: 15
Digitalna preobrazba z Googlom ?
Minister Mark Avrelij ima nalogo kaj pokazat pa očitno ne gre.
EU ponuja milijarde za informatizacijo držav in naši tavajo v temi.
Google ni pravi naslov za informatizacijo Slovenije, ker Google nam nima kaj ponudit.
Primer.
Pred par meseci sem na e-upravi sprožil postopek za spremembo stalnega bivališča.
Web aplikacija je odlično narejena.
Vstopil sem z digitalnim potrdilom in vse uredil v minuti.
Toda, čez nekaj dni me pokliče uslužbenka iz upravne enote in pravi, da moram poslat še lastnoročno podpisan dokument za isto zadevo.
Taka so namreč pravila.
Še dobro, da ni bilo potrebno poslat po pošti.
Naši tam gor pa se bodo šli umetne inteligence z Googlom.
Martin Kacur |  09 .12. 2021 ob  09: 47
ma super, naj mu naredijo virtualno državo v kateri se bo lahko igral kar doma. Naj se še tako trudi nas ne bo spremenil v robote.