JANŠA BO ODGOVARJAL NA VPRAŠANJA: Bomo v Sloveniji začeli izdelovati cepivo?

Slovenija

S poslanskimi vprašanji vladni ekipi se bo danes začela izredna seja DZ, na kateri bodo obravnavali vsebino, kot bi jo sicer na redni marčevski seji. Premier Janez Janša bo odgovarjal na vprašanja v zvezi s cepivi, prihodnjim delom vlade, v zvezi z imenovanjem tožilcev ter tudi usklajevanjem pokojnin in zakonom o dolgotrajni oskrbi.

Predsednik SNS Zmago Jelinčič na predsednika vlade Janšo naslavlja vprašanje, ali so v poteku pogajanja za uporabo ruskega cepiva Sputnik in ali vlada pripravlja kakšno pobudo, da bi slovenska farmacevtska industrija začela izdelovati cepivo. V zvezi s strategijo in organizacijo cepljenja proti covidu-19 bo odgovarjal tudi minister za zdravje Janez Poklukar.

Vodjo poslancev DeSUS Franca Juršo zanima, ali in kdaj v tem letu lahko upokojenci pričakujejo uskladitev pokojnin glede na zaostanek v izplačilu iz naslova neusklajevanj v gospodarski krizi. Sprašuje tudi po časovnici sprejemanja zakona o dolgotrajni oskrbi in morebitnih spremembah v konceptu zadnjega besedila.

Poslanko LMŠ Tino Heferle zanima glede imenovanja tožilcev. V poslanskem vprašanju je spomnila, da Slovenija z imenovanjem dveh evropskih delegiranih tožilcev zamuja že skoraj mesec dni. Janša je pred dobrim tednom ocenil, da je del zapletov pri kandidatih za evropske tožilce nastal zaradi šibkega vodenja resorja.

Glede prihodnjega dela vlade pa bo Janša odgovarjal na vprašanje poslanke iz vrst koalicijske SMC Janje Sluga. Sprašuje ga, kako ocenjuje bilanco dela vlade v minulem letu in kateri so ključni projekti vlade, ki jim bo ta namenjala pozornost v prihodnje, da bo izhod iz te krize čim hitrejši, hkrati pa zanesljiv in učinkovit.

SAB na v. d. generalnega sekretarja vlade Janjo Garvas Hočevar naslavlja vprašanje glede financiranja Slovenske tiskovne agencije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  22 .03. 2021 ob  11: 33
plemeniti farmacevt sbi lahko izdeloval cepivo, strupa ima na zalogi veliko