JAJCA KUHATE V ŽE VRELI ALI ŠE HLADNI VODI? Razlika je lahko ogromna

Trendi

Ni enostavnejšega dela od kuhanja jajc, saj je vse kar moramo storiti to, da jih damo v vrelo vodo. A ameriška pisateljica, ki se posveča gastronosmkim temam, trdi, da vse skupaj počnemo na napačen način.

Mary Frances Kennedy Fisher, ameriška kuharska strokovnjakinja je sicer od leta 1992 pokojna, njene knjige pa še danes žanjejo velik uspeh in zanimanje. Tako so založniki pred kratkim pripravili ponovno izdajo njene knjige iz leta 1942 z naslovom Kako kuhamo volka, v kateri govori o metodah, ki jih uporabljamo pri kuhanju jajc, in zakaj te niso v redu, poroča Mirror.

Avtorica meni, da je izraz "kuhati jajca" napačen in da je skrivnost uspešne priprave te jedi v tem, da v resnici ni kuhana. Pojasnjuje, da v trenutku, ko jajce damo v vrelo vodo, rumenjak ostane surov, beljak pa se takoj skuha. Cilj je kuhati vse sestavine jajc hkrati na enak način.

Zato Fisherjeva ponuja dve možnosti, za katere meni, da lahko dosežeta boljše rezultate. Predlaga, da najprej prelijemo hladno vodo čez jajce in ga šele nato damo v vrelo vodo. Pustite ga na nizkem ognju, kolikor časa želite,pravi avtorica, ki ugotavlja, da se bo na ta način kuhalo prav tako hitro, kot ko voda vre, vendar bo jajce bolje kuhano.

Za drugo metodo predlaga, da jajce potopite v hladno vodo v majhen lonec, ki ga nato na hitro segrejete, in takoj ko jajce zavre, je to pripravljeno in primerno o za uživanje. Pozneje je sicer Fisherjeva priznala, da je slaba stran njenih metod ta, da je nato jajce težje olupiti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  07 .06. 2020 ob  15: 27
ma kaj res, neverjetno !