JADRANSKO MORJE 'POGOLTNILO' NEMŠKO TURISTKO: Tragedija se je odvila pred očmi nemočne matere

Kronika

Veliko neurje, ki je v torek pozno popoldne zajelo del Jadrana, je bilo usodno za 35-letno Nemko. Okoli 19. ure, ko se je razdivjalo neurje, se je na Kornatih, na globini okoli 30 metrov, potapljala s skupino nemških turistov. Medtem ko so se drugi kljub visokim valovom uspeli povleči na čoln, je 35-letnica, takoj ko je stopila na krov, padla nazaj v razburkano morje, ki jo je pogoltnilo.

Fotografija je simbolična. 

Medtem ko se je skušala ponovno povzpeti na čoln, so jo valovi premetavali, sama pa se je napila morske vode, na svoji spletni strani piše Jutarnji list. Tudi vsi napori skupine turistov, ki so nesrečnici skušali pomagati, so bili odveč.

Okoli 22. ure je patolog potrdil smrt – ta naj bi nastopila zaradi utopitve. Tragedija pa naj bi se odvila pred očmi matere 35-letne Nemke.

Glede na ugotovitve policije je 35-letnica zdrsnila s palube v morje takoj po tem, ko je stopila na krov. Kombinacija nesrečnih okoliščin in nevihte je botrovala temu, da je bilo dekle prestrašeno in je v morju izgubilo orientacijo. Prišlo je do utopitve, dežurni patolog pa je lahko le potrdil smrt. Policija je tako izključila možnost malomarnosti organizatorja izleta, še piše portal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija