IZSTOPIL IZ STRANKE IN ZAPUSTIL SEJO: Z Erjavcem je odšlo še nekaj članov

Slovenija

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je na začetku današnje seje sveta stranke odstopil z mesta predsednika, prav tako je izstopil iz stranke DeSUS. Sejo je nato tudi zapustil. Ob njem je odstopila tudi podpredsednica stranke Irena Majcen. Člani sveta sejo nadaljujejo, po pričakovanjih bodo določili začasno vodstvo.

Kot je v izjavi novinarjem dejal Erjavec, je članom sveta stranke povedal, da ne želi biti več predsednik stranke. Prav tako z današnjim dnem tudi ni več član stranke, ker da to ni več stranka, ki jo je 15 let vodil, je pojasnil.

"Veste, da sem bil pozvan, naj se vrnem kot predsednik stranke DeSUS v lanskem letu po hudih pripetijah in nezadovoljstvu z nekdanjo predsednico. To nalogo sem prevzel predvsem zato, da bi stranko konsolidiral, da bi jo rešil. Vendar zadnji dogodki so pokazali, da je stranka tako razklana, da jo je nemogoče rešiti," je dejal Erjavec. Pri tem je omenil razklanost v poslanski skupini in v občinskih organizacijah na terenu.

Svet stranke se je sicer danes zbral na seji o nadaljnjih korakih po neuspeli konstruktivni nezaupnici, Erjavec je namreč s podporo KUL neuspešno kandidiral za predsednika vlade. Sejo je Erjavec danes po nekaj minutah zapustil, z njim je odšlo tudi nekaj članov.

Sicer svet sejo nadaljuje. Po pričakovanjih bodo na njej določili začasno vodstvo stranke do kongresa. Po statutu stranke za začasno vodenje praviloma izvolijo enega od podpredsednikov, po odstopu Majcnove tako člani za začasno vodenje izbirajo med podpredsednikoma Antonom Balažkom in Brigito Čokl. Stranko, ki je imela v minulem letu dva volilna kongresa, pa tako zdaj čaka še tretji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  10 .03. 2021 ob  16: 05
-3
Škodljivec je odšel. Hvala bogu
kokodek |  10 .03. 2021 ob  15: 08
pa se bodo vrnili k marešalotu