IZSLEDILI ŽENSKE, KI SO KRADLE PO OBALNIH DOMOVIH: V naprej so si ogledale in določile žrtve

Kronika

Policija je v zadnjem času na območju Izole obravnavala več primerov velikih tatvin, storjenih na predrzen način, katerih žrtve so bili starejši občani. Storilke so pod pretvezo vstopale v stanovanja žrtev, njihove pajdašinje pa so ukradle denar in nakit. Policija je izsledila 65-letno državljanko Hrvaške, zoper katero bodo podali kazensko ovadbo.

Policisti bodo kazensko ovadbo podali še zoper dve neznani storilki, so danes sporočili s koprske policijske uprave. Osumljenke so od julija do decembra organizirano izvrševale kazniva dejanja tako, da so hodile po blokih oz. večstanovanjskih hišah v Izoli, kjer so si v naprej ogledale in določile žrtve. Šlo je za starejše občane, saj je bila najmlajša žrtev stara 76 let, najstarejša pa 99 let.

Žrtve so pod pretvezo, da so zadele nagradno masažo oz. da prihajajo iz centra za socialno delo, prepričale, da so jih spustile v stanovanje. Oškodovance so krajši čas zamotile tako, da so jih masirale z manjšimi masažnimi aparati, medtem pa so preostale storilke neopazno vstopile v stanovanje, ga pregledale ter iz njega ukradle denar in nakit. Zatem so stanovanje zapustile.

Policisti so 28. novembra prejeli obvestilo občana, da so na parkirišču med blokoma na Ulici Vena Pilona v Kopru tri ženske, ki po stanovanjih prodajajo prte. Policisti so ženske izsledili in posumili, da lahko izvršujejo prav ta kazniva dejanja. Z vsemi so opravili postopek, pri eni pa so tudi našli manjši masažni aparat in ga zasegli. Z vsemi oškodovanci so v nadaljevanju opravili prepoznavo oseb po fotografijah.

Na ta način je policija ugotovila, da je ena od omenjenih žensk, 65-letna državljanka Hrvaške iz Zagreba, osumljena vseh tovrstnih kaznivih dejanj na območju Izole. Zanjo in še dve neznani storilki bodo policisti podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Kopru, so še zapisali na policiji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija