IZSILJEVALI DELAVCE TRŽIŠKE LADJEDELNICE FINCANTIERI: Del plače zahtevali nazaj, med osumljenci tudi štiri tajnice

Kronika

Karabinjerji so prišli do seznama delavcev iz tržiške ladjedelnice Fincantieri, ki so jih izsiljevali in od njih zahtevali nazaj del plače. Najprej so predvidevali, da gre za 16 delavcev, a se je izkazalo, da je teh še veliko več, piše Primorski dnevnik.

Karabinjerji so v ponedeljek aretirali tri moške, ki naj bi izkoriščali in izsiljevali delavce tržiške ladjedelnice Fincantieri. Preiskali so poslovne prostore podjetja Pad Carpenterie v kraju Falconara Marittima pri Anconi in v Tržiču. Gre za podjetje, ki za tržiško ladjedelnico dela kot podizvajalec. Zasegli so sezname z imeni delavcev, ob katerih so bili zapisani zneski izplačanih plač in zneski, ki naj bi jih osumljenci zahtevali nazaj.

Pri početju naj bi po poročanju Primorskega dnevnika sodelovali tudi delovodje v podjetju. Eden izmed njih naj bi tako poskušal ob prihodu karabinjerjev iz pisarne v Tržiču skrivoma odnesti nekaj dokumentov in prenosni računalnik, a so ga karabinjerji pravi čas opazili in s pomočjo varnostnih kamer našli kraj, kamor je skril dokumente in računalnik.

Na domu enega od osumljencev iz Bangladeša so zasegli fotokopije plačilnih listov državljanov Bangladeša, ki so zaposleni pri družbi Pad Carpenterie. Osumljeni naj bi novačil delavce v Bangladešu in jim potem pomagal priti v Italijo s pomočjo pogodbe o zaposlitvi.

Od vsakega delavca naj bi zahteval 1.000 evrov. Ali je omenjeni znesek obdržal zase, ali je denar izročal tudi delovodjema, preiskovalci še ugotavljajo.

Med osumljenci so tudi štiri tajnice, ki so pripravljale sezname z zneski.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija