IZREDNO IN NEVARNO DOGAJANJE V KRAJINSKEM PARKU STRUNJAN: Izogibajte se gozdnatega območja klifa!

Piran

V Krajinskem parku Strunjan se v zadnjih dveh mesecih dogaja nekaj nevsakdanjega in potencialno nevarnega za sprehajalce. Zato v parku obiskovalce opozarjajo, naj se med tednom v dopoldanskih urah izogibajo območja gozdnatih površin klifa.

V Krajinskem parku Strunjan, na območju gozdnatih površin klifa, namreč že od decembra poteka "izredni poseg v populacijo divjega prašiča in ostale divjadi". Odločbo je že lanskega marca izdalo ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Lov bo potekal vse do konca tega meseca. Zato v parku obiskovalce opozarjajo, naj se med tednom med 8. in 11. uro ne zadržujejo na območju lova.

O velikih težavah z divjimi prašiči tožijo tudi na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS). Kot opozarjajo, divji prašiči povzročajo veliko škode v kmetijstvu in ponekod že ogrožajo obstoj kmetij. Predvsem agresivni naj bi bili med drugim tudi na Primorskem. Zbornica zato od lovcev pričakuje nadaljnji intenzivni odstrel, od države pa ustrezno ukrepanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  24 .01. 2022 ob  13: 23
11
Končno, da so se tega lotili. Kar bodo sicer tisti, ki živijo pretežno v blokih in verjamejo, da živila kar zrastejo na policah mercatorja, težko razumeli. Oni vidijo prašičke kot nežne in simpatične živali. Naj provajo sobivat z njimi (mogoče kar v stanovanju).......