IZREDNI DOGODEK V CELJSKI BOLNIŠNICI: Svojcem naj bi sporočili, da je pacient umrl, čeprav ni

Kronika

Ministrstvo za zdravje je bilo davi obveščeno o izrednem dogodku v Splošni bolnišnici Celje. Tam so za STA potrdili, da obravnavajo izredni dogodek, a podrobnosti še ne morejo predstaviti širši javnosti, saj morajo pred tem obvestiti svojce vpletenih bolnikov. Več naj bi bilo znanega popoldne.

"Lahko potrdim, da je prišlo do izrednega dogodka, ki ga obravnavamo. O njem smo obvestili ministrstvo za zdravje in policijo, vzpostavljen je bil tudi kontakt s svojci. Več informacij trenutno ne moremo dati," je za STA povedala vodja službe za odnose z javnostmi v celjski bolnišnici Danijela Gorišek.

Z vodstvom celjske bolnišnice naj bi se dopoldne zaradi tega sestal tudi minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ob 13. uri pa je na ministrstvu v Ljubljani napovedana novinarska konferenca, na kateri bodo spregovorili o tem dogodku.

Po neuradnih navedbah sta v dogodek vpletena dva bolnika.

Po poročanju N1 naj bi svojcem pacienta napačno sporočili, da naj bi bolnik preminil.

Po informacijah portala Necenzurirano naj bi prišlo do zamenjave med dvema pacientoma, in sicer enega, ki je med zdravljenjem umrl, in drugega, ki so ga po bolnišnični obravnavi poslali v dom za starejše, kjer je pred tem bival pokojnik. Svojce preživelega pa so obvestili, da je v bolnišnici umrl. Po neuradnih informacijah naj bi celo že organizirali pogreb, dodaja portal.

Na Policijski upravi Celje so za STA pojasnili, da zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja nevestnega dela v službi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija