IZRAEL NE BO VEČ DOBIVAL OROŽJA IZ KANADE: Ta poteza je več kot le simbolična gesta

Svet

Kanadska zunanja ministrica, Melanie Joly, je nedavno napovedala odločitev Kanade, da prekine dobavo orožja Izraelu. Ta poteza je več kot le simbolična gesta, saj kaže na jasno stališče Kanade glede nedavnih dogodkov, poroča Toronto Star.

Melanie Joly

Odločitev o prekinitvi dobave orožja je bila nedavno potrjena tudi s strani kanadskega parlamenta. Čeprav ta odločitev ni zavezujoča, odraža namero vlade, je pojasnila Melanie Joly. Kljub temu podrobnosti o tej prepovedi še niso povsem določene.

Parlament je v svojem pozivu izrazil zahtevo, da vlada preneha izdajati dovoljenja za izvoz orožja v Izrael in da se odločno bori proti nezakoniti trgovini z orožjem, vključno z nezakonitimi posli, ki vključujejo palestinsko islamsko gibanje Hamas.

Izraelski zunanji minister Izrael Kac je izrazil obžalovanje ob odločitvi Kanade, ki po njegovem mnenju ogroža pravico Izraela do samoobrambe. Ob tem je izrazil odločenost Izraela, da se bo boril proti Hamasu in zagotovil, da bo vztrajal v boju, dokler ne bo dosežena popolna svoboda za vse talce.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  20 .03. 2024 ob  15: 47
Kdaj bomo nehali pošiljat orožje ukrajini?