IZPOVEDI BABICE IN SOSEDOV TRAGIČNO PREMINULE DEKLICE: "Ne, ne na urgenco, šla bova v zapor," naj bi kričala mati

Kronika

Smrt dveletne deklice iz Nove Gradiške še vedno zelo odmeva. Babica pokojne deklice je za dnevnik.hr podrobno opisala, kaj se je dogajalo le nekaj minut po tem, ko je deklica končala na urgenci. Sosedje pa so za 24sata.hr med drugim povedali, da jih je dekličina mama prosila, naj ne kličejo policije.

Babičine izjave

"Slišala sem, kako je jokala in kričala. Slišala sem njeno mamo ... Odšla sem pogledat, kaj se dogaja. V rokah je držala negibnega otroka in klicala njega (dekličinega očeta, babičinega sina, op. a.). Otroka sta umila in položila sem roko na dekličine prsi. Srce je bilo. Kaj takšnega še nisem videla. On je rekel, da je treba otroka odpeljati na urgenco. "Ne na urgenco, ne na urgenco, vzeli nama bodo otroke in šla bova v zapor," je bil odziv dekličine mame. On je dal otroka v avto in ga odpeljal na urgenco," je za dnevnik.hr povedala babica pokojne deklice in dodala, da je dekličina mama pred tem že večkrat poskušala zakriti otrokove poškodbe.

"Takoj, ko sem videla prvo modrico na vnukinji, sem šla na center in prijavila," je povedala babica, ki tudi o sinu nima lepih besed. "Ne branim ga. Lahko samo rečem, da bi moral vedeti. Ko sem mu povedala, da je otrok moder, mu je ona rekla, da se je deklica udarila. Vsi so propadli. Vsi so propadli," je rekla vznemirjena babica. 

"Prijavila sem. V četrtek sem šla in rekla: 'Zdaj sem prišla in ne bom prišla več. Ne povejte, da sem bila tu. Deklici izpadajo lasje, po vratu je vsa opraskana, punčka je v modricah, modra in obtolčena. Prosim, rešite otroka! Prosim, rešite ga, dokler ne bo prepozno. Mama deklico maltretira'," je povedala babica.

Izjave sosedov

"Mama nas je prosila za prevoz na urgenco in kričala, naj ne kličemo policije, ker bosta končala v zaporu," pa so za 24sata.hr povedali sosedje. "Babica deklice je medtem trikrat omedlela. Odpeljali smo jo na urgenco in zdaj živi sama v hiši in ne morete je dobiti," so rekli sosedje in sorodniki družine zlorabljene deklice.

"Oče ni kriv, včasih je pil, vendar otrok ni nikoli napadel. Mama, čeprav je ne morem imenovati mama, je tista, ki je pretepala otroke. Po mojem bi morala dobiti 40 let zaporne kazni, kakšnih 15, to ni nič," je vidno razburjena reagirala ena od sosed.

"Bila je vesela, majhna svetlolaska, vsi smo jo imeli radi. Ko je prišla, je imela urejene lase, čista oblačila, kasneje pa smo opazili, da je bila malo zapostavljena in videli smo tudi modrice. Vendar je njena mama vedno govorila, da se je poškodovala med igranjem z drugimi otroki," je dejal mlad sosed in dodal, da mu je male sosede žal. 

"Imam osem otrok in nikoli mi ne bi padlo na pamet, da bi katerega od njih tako pretepla. Ona je za na psihiatrijo, ne za v zapor," je dejala soseda.

Tašča od deklice pa je za Novo TV povedala, da je bil ta otrok za mamo odveč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  07 .04. 2021 ob  09: 25
zakaj imajo taki ljudje otroke jQuery1123019732320616072507_1617780186492???
alfa |  06 .04. 2021 ob  15: 53
11
škoda davkoplačevalskega denarja za take pošasti...ona ni za psihiatrijo saj je vedela kaj počne ,če ni hotela policije itd..na giljotino jo obglavit