IZPOVED ŠTUDENTKE, KI PREVERJA POGOJE PCT: "Postali smo vmesni člen med vlado in strankami, vsak večer zaspim v solzah"

Slovenija

Inštitut 8. marec je včeraj na družabnem omrežju Facebook delil anonimno pričevanje študentke, ki dela na bencinskem servisu. O tem, kako se je sproščeno delo v prijetnem kolektivu po vladnem odloku o izpolnjevanju pogoja PCT prelevilo v vsakdanji stres in "strah za lastno življenje"

Preteklo sredo je v veljavo stopil vladni odlok o izpolnjevanju pogoja PCT, ki ga je treba izpolnjevati tako rekoč povsod, z redkimi izjemami. Ta je med mnogimi povzročil nemalo slabe volje, v veliko primerih pa je prišlo tudi do fizičnih obračunov z delavci, tudi študenti, ki so po navodilih vlade "samo opravljali svoje delo".

Pogoj PCT je potrebno izpolnjevati tudi na bencinskih servisih, ki so s strani vlade prejeli navodila, da "vse črpalke zaklenejo in jih odklenejo le, ko vidijo, ali stranka pogoj izpolnjuje," piše študentka, zaposlena na enem od Petrolovih bencinskih servisov. Po njenih besedah so zaposleni na servisu menili, da bo tak način dela potekal brez večjih težav, ko po nekaj telefonskih klicih z grožnjami in grdimi pogledi in besedami strank, ki jih niso smeli postreči, ugotovili, da so postali vmesni člen med vlado, ki izdaja takšne nepremišljene ukrepe in strankami, ki jim nasprotujejo.

DELIMO ANONIMNO PRIČEVANJE ŠTUDENTKE, KI DELA NA BENCINSKEM SERVISU PETROL "Malo misli pred spanjem, direkt iz glave...

Objavil/a Inštitut 8. marec dne Nedelja, 19. september 2021

"Zvečer sem zaključila izmeno z glavobolom, slabostjo v želodcu in enim intenzivnim mental breakdownom. Potem sem šla seveda brat komentarje na raznoraznih FB objavah, zaradi katerih sem šla naslednji dan v službo prestrašena, zaskrbljena, kaj se mi lahko zgodi," je še zapisala o prvem delovnem dnevu ob preverjanju izpolnjevanja pogoja PCT.

Študentka v svoji objavi dodaja še, da tudi njej trenutno stanje ni pogodu in da se z vladnimi ukrepi ne strinja, vseeno pa si je s svojim delom primorana zaslužiti za preživetje, "tako kot morajo tudi zaposleni zaslužiti za sebe, za otroke, za položnice," še dodaja.

Pravi, da so delavci ujeti med dvema ognjema – med "zadovoljnimi strankami" in ukazi vlade. Kljub ukrepom, ki so trenutno nekoliko olajšani, delavcem še vedno ni lahko, poudarja. "Strah me je it služit denar, ki ga rabim, vsak dan razmišljam o tem, kdaj se bo prikazal inšpektor, kdaj bo stranka s sabo pripeljala odvetnika, kdaj bo stranka zaparkirala celo bencinsko iz protesta, kdaj bomo spet dobili spremembe ukrepov, morali printat in lepit nova navodila na vhodna vrata," še zapiše o problematiki ukrepov, ki so iz dneva v dan drugačni.

"Poleg vseh drugih pritiskov to močno vpliva tudi na naše mentalno zdravje, ne samo delavcev, ampak tudi strank," opozarja v svojem zapisu.

"Zvečer se jokam v postelji, zato da lahko naslednji dan prijazno, sočutno in z nasmehom stranki pojasnim, da ne sme kupit cigaretov, če nima potrdila o PCT," študentka zaključi svoj zapis z besedami o stiski, ki jo kot vmesni člen "med vlado in ljudstvom" doživlja vsak dan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  22 .09. 2021 ob  10: 21
bumbarji, ki jih podžiga oblast so na vsakem koraku, še več jih je na omrežjih...zato naj si prihrani živce vsaj z negledanjem FB
ojoj |  20 .09. 2021 ob  17: 04
11
@vseved
Če sem prav razumel, si obtožil @manemebasat,@Obala1, @japajade in @bella , da pljuvajo prodajalke po trgovinah? Se sploh zavedaš kaj pišes? Kdaj boš začel pobijati( zate ) novaxe, po novem letu al prej? Če je en bedak brez pameti in izkazuje prizadet ego nad prodajalko, še ne pomeni, da so omenjeni enaki, razumeš kaj ti želim povedati al rabiš razlago. To ti je isto, kot to. Ti pišeš neumnosti žališ vsakega ki izrazi svoje mnenje ne pomeni pa, da so vsi, ki so se cepili enaki kot si ti. Sprijazni se samo ti pišeš neumne komentarje, sprijazni se s tem, pa lep dan ti zelim.
vseved |  20 .09. 2021 ob  16: 53
-6
@zvitalisica,če bi ti debili ,ki napadajo zaposlene imeli kaj v glavi, bi šli na samopostrežno črpalko, bi plačevali preko aplikacij, bi šli tankat v italijo,...
Zvitalisica |  20 .09. 2021 ob  14: 48
Draga studentka, v zivljenju se bos veckrat znasla na kriziscu. Tudi tokrat vprasaj svojo vest kako dalje. Ce nimas zadrzkov in si se sprogramirala na to, da nisi nic kriva in da samo izpolnjujes ukaze, bo lazje. Ce imas kaj v glavi, zdravorazumsko analiziras, se vprasas kako to, da na silo hocejo tvojim strankam vbrizgati cepivo, da zelo smrdi, ko stranke sprasujes po zdravju in globoko krsis vsa mogoca nacela, se bos pravilno odlocila.
vseved |  20 .09. 2021 ob  14: 27
-2
@fošina kaj lahko pričakuješ od zahojencev kos so @ manemebasat, bella, Obala1, japajade? Napad in histerijo!
Fošina |  20 .09. 2021 ob  13: 39
26
Včeraj je en pred mano pljunil žensko, ki mu ni mogla prodat cigaret. Dajte se malu umirit ljudje, skoraj vsi prodajalci so pod video nadzorom in si ne morejo privoščit, da bi kršili te pogoje. Saj imate kakšnega cepljena kolega in ga pošljite po šteko.