IZOLSKO KOMUNALO DVOMLJIVCI "BOMBARDIRAJO" Z VPRAŠANJI: Tako želi razčistiti situacijo

Izola

Včeraj smo poročali, da Medobčinska inšpekcija Medobčinske uprave (MU) Istre, ki izvaja nazor nad ukrepi varčevanja s pitno vodo beleži več prijav domnevno nedovoljenega zalivanja zelenih površin s strani komunalnih podjetij. Kot so poudarili na koprski občini, pa tudi same obalne komunale, za to ne uporabljajo pitne vode iz Rižanskega vodovoda Koper, a nekateri še vedno ostajajo skeptični. Na Komunalo Izola se dnevno obračajo občani, ki jih skrbi zalivanje zelenih površin, bralec pa je svoje pomisleke, da v Izoli ne uporabljajo zgolj rezerve, izrazil tudi nam.

"Glede na ogromno sušo, ki jo imamo na Obali, in glede na to, da moramo vsi varčevati z vodo, je to, kar sem v nedeljo slikal v Izoli v parku Borisa Benčiča, višek nesramnosti! Ne verjamem, da je to še iz rezerv, ki jih naj bi imeli," je zapisal domačin.

Tudi na Komunalo Izola se z dvomi in vprašanji o zalivanju očitno več občanov, zato so se odločili "razčistiti" situacijo.

V izolski komunali pravijo, da se zelo dobro zavedajo resnosti in posledic sušnega obdobja. "Zato želimo ponovno izpostaviti, da rastline, ki ravno tako občutijo sušo in za svoje uspevanje nujno potrebujejo vodo, zalivamo zgolj z nepitno vodo," zatrjujejo.

Vsem občanom, ki se na nas ali na medije obračajo z dvomi in vprašanji o zalivanju zelenic na območju Izole, bi se...

Objavil/a Komunala Izola-Isola dne Ponedeljek, 25. julij 2022

Kot so pojasnili, zalivalne sisteme zelenic in parkov v mestu Izola preko podzemnih cevi oskrbujejo z vodo iz naravnega podzemnega zajetja, ki se nahaja "pri stari pralnici" oziroma pri gostinskem lokalu Oljka. "Naj poudarimo, da v podjetju tudi z vodo iz zajetja ravnamo izjemno preudarno in skrbno in da bomo v primeru, da slednje prične primanjkovati, prenehali z zalivanjem zelenih površin," so še dodali.

Upajmo, da bo suši vsaj malo omilil današnji dež.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  26 .07. 2022 ob  14: 35
@ManofSteel pa glede na to kako si zašel iz debate na drogo. Me zanima kaj ti jemlješ da te tako pere vsakič ko pišeš tu?
JKDWingChun |  26 .07. 2022 ob  14: 32
@ManofSteel in kje je tu v članku omenjeno karkoli kar si napisal ti? Drži se debate ki je ali pa si ga meči doma na roke raje
ManofSteel |  26 .07. 2022 ob  12: 04
Čudno, da občani niso zaskrbljeni, ko jim šipci dilajo drogo po Izoli?! Res čudno s čim s bedaki ukvarjajo...svoje otroke pa prepuščajo narkodilerjem. Bravo zblojenci