IZOLSKI SVETNIKI JUTRI O POPLAVAH: Proračunsko rezervo nameravajo uporabiti za odpravo posledic

Izola

Jutri se bodo izolski svetniki sestali na seji, na kateri bodo med drugim obravnavali predlog, da bi proračunsko rezervo uporabili za odpravo posledic avgustovskih neurij. Župan Milan Bogatič občinskemu svetu predlaga, da sprejme predlog po hitrem postopku.

Občina bi za pomoč pri odpravi posledic na območju drugih prizadetih občin v državi namenila 15.893 evrov, kar nanese 1 evro na prebivalca, število prebivalcev je povzeto iz izračuna primerne porabe izolske občine za letošnje leto, so zapisali na izolski občini. Pri tem bi upoštevali zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov, ki ga je državni zbor sprejel 31. avgusta.

Preostanek letošnje proračunske rezerve – do višine 217.758 evrov – pa bi v Izoli namenili za odpravo posledic hudih neurij in poplav na območju lastne občine. Škoda je nastala na komunalni infrastrukturi, sprožilo se je več zemeljskih plazov, tudi na občinske ceste, poplave so botrovale škodi na javnih objektih in v poslovnih prostorih, pojasnjujejo na občini, kjer dodajajo:

"Skupni znesek, ki ga bo izolska občina namenila odpravi posledic poplav in plazov, bo občina ugotavljala v okviru zaključnega računa občinskega proračuna za letos."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija