IZOLSKI PROSTOFER PO ŠTEVILU PREVOZOV DRUGI V DRŽAVI: Župan najzaslužnejšim voznikom podelil priznanja

Izola

Ob Nacionalnem tednu prostovoljstva, ki je letos potekal do 29. maja, obeležujemo pomen prostovoljskega udejstvovanja, zato organizacije te vrste preko različnih dogodkov javnosti predstavljajo svoje aktivnosti in obiskovalce vabijo medse. Na Občini Izola se zavedajo pomena prostovoljnega dela za dobrobit lokalne skupnosti in se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem prostovoljcem.

Letos so posebej izpostavili trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt Prostofer zavoda Zlata mreža. Prostofer je namenjen tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do obiska pri zdravniku, do bolnišnice, banke, trgovine.

Projekt je bil v občini Izola vzpostavljen julija 2019. Do danes so prostovoljni vozniki opravili skupno 1125 prevozov, kar jih umešča na visoko drugo mesto v državnem merilu. V Izoli prostoferji dnevno opravijo 2–3 brezplačne prevoze, večinoma za potrebe zdravstvenih storitev občanov. V skupino voznikov se je zadnji mesec priključilo kar deset novih šoferjev, s katerimi bo zagotovljena kontinuiteta storitve, obenem pa bodo prostovoljci manj obremenjeni.

To priložnost je župan Danilo Markočič obeležil s posebnim sprejemom prostoferjev. Skupaj z Miho Bogatajem, direktorjem podjetja Zlata mreža, sta podelila priznanja do sedaj najzaslužnejšim prostovoljnim šoferjem: Korneliju Vidmarju za 439 opravljenih brezplačnih prevozov, Lauri Tončetič za 227 opravljenih brezplačnih prevozov, Hasanu Smajlagiću za 112 opravljenih brezplačnih prevozov in zahvalo Srečku Langeršku za koordiniranje prevozov. Župan se je zahvalil tudi vsem ostalim prostovoljcem, brez katerih projekt ne bi tako zaživel.

Tudi vi ste lahko prostoferji

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki potrebujejo prevoz. Občina Izola vabi vse, ki so pripravljeni postati prostoferji, da pokličejo na telefonsko številko 05 66 00 322 in tako tudi sami prispevajo k večji kakovosti življenja v lokalni skupnosti.