IZOLSKI KLUB SE LAHKO POHVALI Z NOVIM PROFESIONALNIM ČOLNOM: Prvi ga je preizkusil Rajko Hrvat

Izola

Veslaški klub Argo Izola ima nov profesionalni čoln, ki ga je v uporabo prejel danes.

Na fotografiji iz leve: Ecio Babič, nekdanji predsednik veslaškega kluba Argo, Erik Tul, predsednik kluba, župan Danilo Markočič in Rajko Hrvat

Nakup tekmovalnega čolna, ki bo namenjen najperspektivnejšim izolskim veslačem, reprezentantom Veslaške zveze Slovenije, je naročila izolska občina. Župan Danilo Markočič ga je dopoldne slovesno predal klubu in prerezal trak skupaj s predsednikom veslaškega kluba Argo Erikom Tulom, nekdanjim predsednikom kluba Eciom Babičem ter Rajkom Hrvatom, ki je čoln že preizkusil minuli vikend na Evropskem prvenstvu v Münchnu.

"Vesel sem, da se tako veliko število Izolank in Izolanov ukvarja s športom. Na Občini Izola smo si zadali cilj investirati v sredine, ki vlagajo v mlade, šport in našo prihodnost. Pomembno je, da kot občina podpiramo zdrav življenjski slog," je poudaril župan.

V veslaškem klubu je veliko članov, predvsem so veseli številnih novih veslačev, ki se jim vsako leto pridružijo. "Veslanje je v Izoli zelo priljubljen šport in imamo zelo velik podmladek – kot pravijo, vsak Izolan mora vsaj enkrat v življenju veslati," je o delovanju kluba in o veslanju povzel predsednik kluba Tul in dodal, da so veseli nove pridobitve, ki jo bo uporabljal tako Rajko Hrvat kot ostali perspektivni veslači v klubu. V prihodnje si želijo, da bi zaživel center vodnih športov, saj bi to pomenilo razvojni zagon veslanju in drugim vodnim športom.

Čoln je minuli vikend na Evropskem prvenstvu v Münchnu kot prvi preizkusil trenutno najuspešnejši slovenski skifist in eden najboljših lahkih veslačev v svetovnem merilu Izolan Rajko Hrvat. "Še mesec dni je do svetovnega prvenstva na Češkem in po dveh dneh počitka se že pripravljamo," je z navdušenjem povedal o prihodnjih načrtih.

Tekmovalni čoln bo služil tudi skifistki Nini Kostanjšek, ki se že dokazuje z odličnimi rezultati ter Mateju Markuži, članu slovenske mladinske veslaške reprezentance v zadnjih treh letih.

Nakup plovila vodilnega nemškega proizvajalca Empacher je brez DDV znašal 13.660 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija