IZOLSKA OSNOVNA ŠOLA V BREZIZHODNEM POLOŽAJU: Markočič in Gregorič predlagala odstop vseh, tudi ravnateljice

Izola

Za rešitev položaja na izolski osnovni šoli Dante Alighieri, kjer so po oceni občine pristali v brezizhodnem položaju, sta župan Danilo Markočič in predsednik narodne skupnosti Marko Gregorič predlagala, da vsi člani sveta zavoda in ravnateljica Simona Angelini odstopijo. Rok za izjasnitev poteče danes, predlog bo obveljal, če bodo vsi odstopili.

Ravnateljica Angelinijeva se je v začetku leta znašla na tnalu sveta zavoda in javnosti, potem ko so v javnost prišli očitki o mobingu nad zaposlenimi in nepotizmu, skrhali pa so se tudi odnosi s starši oz. svetom zavoda. Medtem pa so v svetu zavoda očitno razdeljeni in po vrsti postopkovnih zapletov v zadnjih tednih še niso uspeli niti obravnavati predloga za razrešitev ravnateljice.

Za četrtek je sicer sklicana nova seja sveta zavoda, ki pa bo morda postala brezpredmetna. Župan Danilo Markočič in predsednik samoupravne narodne skupnosti Marko Gregorič sta namreč v ponedeljek povabila ravnateljico in člane sveta na neformalno srečanje in na njem dala tudi predlog rešitve nastale situacije, in sicer da vsi obstoječi člani sveta zavoda in ravnateljica odstopijo in svoje mesto prepustijo novim, neobremenjenim osebam, so potrdili na občini. Pri tem so spomnili, da da ima občina v 11-članskem svetu zavoda le enega predstavnika, narodna skupnost pa dva, ostali člani so iz vrst zaposlenih in staršev. "Trenutna situacija v javnem zavodu je namreč takšna, da šola ne more normalno delovati in opravljati primarnega poslanstva," so poudarili.

Ravnateljica Simona Angelini

Rok se izteče danes

Na srečanju so se dogovorili, da se rok za izjasnitev vseh enajstih članov sveta in ravnateljice glede predloga izteče danes, predlog pa velja le v primeru, da vsi podajo odstopno izjavo. Če bi se torej le eden ne strinjal s predlogom, bodo vsi ostali na svojih položajih. Na občini naj bi dokončne informacije imeli v četrtek.

"Opažamo, da se svet zavoda zelo trudi, da bi se določene težave razrešile, vendar je bilo njihovo delo do sedaj bolj usmerjeno k iskanju postopkovnih rešitev. Naša ocena je, da so v svetu zavoda pristali v poziciji brez izhoda, saj približno polovica članov podpira delovanje sedanje ravnateljice, druga polovica pa opozarja na nepravilnosti," so še pojasnili na občini ter dodali, da so dosedanje prošnje članov sveta zavoda presegala pooblastila soustanoviteljev. Na izolski občini so še poudarili, da soustanovitelja s predlogom nista želela izkazati nezaupanja svojim predstavnikom v svetu zavoda, ampak sta le sledila javnemu interesu in interesu javnega zavoda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
KOPER |  07 .03. 2019 ob  18: 26
Kontra tudi jsz vam.
Nuck |  07 .03. 2019 ob  17: 29
17
KOPER nisem zaposlen na vaši ustanovi.
Nisem človek,ki je negativno usmerjen.
O tej zadevi kar se tiče komentirajnja si ponovno uzamite malo časa in jih še 1x preberite pa bo vse jasno.
Drugače pa kot nekdo,ki ima otroka sledim tem zadevam in seveda če imaš motivirane vzgojitelje/ce in učitelje/ce se tudi na otrokih pozna.
Žal na veliko ustanovah,firmah itd.... so pač šefi nedotakljivi kljub nesposobnosti in posledično se prenaša to naprej.
Lep dan vam želim
Vi pa se lepo naprej blatite drug druzga.
KOPER |  07 .03. 2019 ob  17: 16
-12
Zanimivo je,kako ljudje slabo poznate nekoga,ki je po vsej verjetnosti vaš nadrejeni.To veliko pove o človeku in o tem kako opravlja svoje delo.Koliko je pri svojem delu zbran.
Nisem ta gospa.In upam si trditi,da se ti gospe po vsej moriji,ki se odvija na tej šoli ne ljubi bost po forumih.
Malo umirite te svoje strasti in se osredotočite na delo.
Mislim,da bo tako veliko boljše za vse.
Nuck |  07 .03. 2019 ob  16: 59
14
KOPER po komentarjih,ki ste jih pisala je zelo očitno,da ste vi g.Angelini.
KOPER |  07 .03. 2019 ob  16: 12
-14
To je zelooo daleč od kakršnega koli stila.To so komentarji polni jeze.O dojemanju ne bi,ker ne vem,če boste razumel.Hahaha
Glede besede pa,....Če je to vaš nadimek ste si ga najbrž nadel z razlogom.
Vam prav pristoji.
Želim vam čudovit preostanek dneva.
P.s.
Zdravniki delajo do 19h
Hahahaha
Drek |  07 .03. 2019 ob  11: 50
12
KOPER | 07 .03. 2019 ob 11: 05
Se nekaj. Ce bi res bil toliko casa na forumu, ti bi bilo jasno, da pisem tukaj ze leta, in vsak prepozna moj stil pisanja.
Torej tvoja sposobnost dojemanja je zelo omejena.
Drek |  07 .03. 2019 ob  10: 24
10
Miki | 07 .03. 2019 ob 10: 19 : btw zahvali se mi , da si se naucil novo slovensko besedo. In Angelini tudi. S tem ,da se bo morala nauciti tudi italijansko prej ali slej.
Drek |  07 .03. 2019 ob  10: 21
10
Miki | 07 .03. 2019 ob 10: 19 :
Ti pa se znas obregnit samo ob vzdevek in ne na vsebino. Vsebine nisi komentiral, torej je tvoj komentar totalno nepotreben in odvec.
Drek |  07 .03. 2019 ob  10: 16
10
Kaj boste kaj delali na tej soli ali samo dajali minuse MED SLUZBENIM casom?

Angelini s tem ko si tocno omenla kratice teh katere sikaniras, si pokazala svojo primitivnost. Ker ze samo ta tvoj zapis tukaj se steje za MOBBING, tebi res ni jasno kaj ta pojem pomeni ? No mi ki to vemo , to tvoje dejanje javnega obsojanja tukaj kaze na tvojo NEZRELOST in potrjuje v celoti tvoje metode MOBBINGA.

Tako da si dokazala in vsak ki razmiljsa je tukaj prica, da MOBBING IZVAJAS in to SE KAKO.
Drek |  07 .03. 2019 ob  09: 49
12
Hahah Angelini prvo govori o teh ki jih sikanira ,da dajejo minuse, potem pa poglejte koliko minusov imajo moje izjave. Kdoj jih daje? Ma Angelini seveda in to v SLUZBI.
Drek |  07 .03. 2019 ob  09: 14
KOPER | 07 .03. 2019 08: 07 : Pa ti Angelini ,zdaj ko komentiras in tocno omenjas kratice tistih ki ti grejo na qurac , si ZRELA? Si v SLUZBI?

Sram naj te bo. Btw se rece: Questa non è una mia mansione. Nauci se prvo italijansko.
Drek |  07 .03. 2019 ob  09: 10
Spodnji komentarji se PRAV vidi da jih pise Angelini. Ze leta poslusam znance zaposlene tam o sikaniranju te zenske vseh zaposlenih na vseh ravneh, samovolji pri odlocitvah, groznje. To se v komentarjih omenja osebje vrtca je DOKAZ ,da to pise Angelini sama.

Dej zamisli se malo nad sama sabo in odstopi, naj te bo sram svojega obnasanja.
1